< div id=”header ”>< / div>

måndag 18 augusti 2014

Har V tagit över vetorätten hur MP ska tycka om vinster i välfärden?

För vänsterpartiet är den viktiga frågan att stoppa vinster i välfärden. Miljöpartiet har i olika skrivningar en flummigare inställning och det känns inte helt klart hur hårt MP kommer att driva frågan.

I vilket fall som helst påstår någon att 70% av väljarna är emot vinster alltså även borgerliga väljare.Nu är frågan inte helt enkel att vi förbjuder i stort sett 70% av privata friskolor för att ta ett exempel. De som drivs i aktiebolagsform. Det handlar om att man då går tillbaka att politiker styr in valen och talar om vilka som får driva verksamheter i välfärdssektorn.

Om det nu idag är företagandet som ger förnyelse och som ska konkurrera om kvalitet varför startar inte företrädare för de rödgröna motståndarna upp exempel på hur det ska drivas då? Varför låter man exempelvis på andra sektorer låta kommuner när det gäller kommunal upphandling köpa sånt som tillverkats ifrån andra länder med vinst?

Varför har vi handel med Kina som är en diktatur? Varför låter vi Putin styra naturgas och olja? Varför förbjuder vi inte sånt i första hand? Länder som lägger in veto mot FN för att göra något åt situationen i Syrien?

Vi förvarnas att det blir flyktingströmmar på 80.000 om året är det de som är tänkta att användas för att göra kvaliten bättre i vår välfärd där det ska vara förbjudet att ta ut vinster? Hur ser denna kostnad ut och VEM betalar?

Varför är byggsektorn fullt med lurendrejare där kommunerna gör upphandlingar och andra gör vinst utan att någon blinkar. Är det så att så fort det handlar om mjukvaror människor är det fult att göra vinst.Men inte vad gäller skolbyggnader, maten som ska ätas där eller böcker och datorer som köps in?

Självklart ska osunda företag rensas bort. Det sker också en omfattande sanering bland företagen i välfärdssektorn men när Vänsterpartiet tycks diktera villkoren in i andra partier typ miljöpartiet måste jag reagera.

Vänsterpartiet ser inga andra regeringslösningar och samarbeten om det inte håller sig inom blockpolitiken. S och MP är lite annorlunda där finns tentakler där det finns en vänster och det finns blocköverskridande.

Jag har varit med sedan MP bildades och ser helt klart att vindkantringen lutar starkt åt att MP blir en vänsterfilial från att en gång startat som ett oberoende grönt parti med egen agenda.Är denna tiden över nu?

Inga kommentarer: