< div id=”header ”>< / div>

tisdag 22 juli 2014

MP Varberg vill ha ett valmanifest inte bara för en ny stadsdel utan för hela kommunen!

Att prioritera är politikers uppgifter. MP Varberg hade möte i högsommarvärmen med valmanifest och trots fyra timmars mötesdiskussion och att vi haft förslaget på nätet blev vi inte färdiga. Det behövs en vända till. Slutdokumentet ska ju vara i fyra år sedan.

Arbetssättet vi valt är att vi ska kunna hämta hjälp från våra MP-kommuner i närheten angående skrivningar. Det är ju dem vi träffar mest sedan över kommungränsen.Jag har nu anmält mig till en kandidatutbildning den 10 augusti också vilket lär vara första gången MP här har en organiserad sådan före ett val.


Jo jag hade tänkt att lägga av med politiken. Det ger absolut inte så mycket mervärde som jag hade tänkt mig. Det är många som höjer upp en på piedestal och fattar inte att det upptar en massa tid, ansvar och ger inget ekonomiskt heller.Sannolikt får man fler ovänner än vänner att vara en offentlig person än en "Svensson".

Vad är det som driver då? Jo framförallt när jag ser att de som redan har sitt på det torra vill ha mer, bestämma över fler och att de leder till att politik ska omfattas som i Varberg ska vara på ett visst sätt. Just nu pågår mycket diskussion om Västra Centrum. Precis som inte utvecklingen på andra ställen i kommunen är lika viktig?

Jag har t.o.m. bott nere i kransen till den nya stadsdelen som ska skapas. Har haft mycket beröring i allt som rör sig därnere och tidigt varit med i besluten på 90-talet i många frågor som haft anslutning till hamnområdet och därikring. Det råkar vara min hemmaplan.

Dock tycker jag att en kommun ska kunna utvecklas på olika sätt och vi behöver inte alla vara fixerade vid vissa politiska fixpunkter som ett antal topp-politiker finner är superintressanta av olika turistiska och kommersiella skäl.

Det MP i Varberg kommer att koncentrera sig på främst i valmanifestet är förutom Klimat och miljö som är en "måstefråga", resande och transporter, barn och lärande samt lika villkor. Att utse vissa områden tänker vi inte göra i ett valmanifest. Det finns också en begränsning vad som kan uträttas under en valperiod på fyra år.

Många nya goda krafter har tillkommit i miljöpartiet lokalt liksom vi fått många nya innevånare i kommunen Varberg.Det gäller att vara lyhörd, undvika såväl låsningar kring frågor samt vidlyftiga vallöften för att fiska populära poäng kortsiktigt. Innan augusti är det meningen att MP Varbergs valmanifest ska presenteras.

Inga kommentarer: