< div id=”header ”>< / div>

torsdag 5 juni 2014

Uppluckring i blockpolitiken ett friskhetstecken inför valrörelsen!

Efter EU-valet höll MP kongress. Möjligen har det uppfattat som att MP nu börjar gå tillbaka till rötterna då tillväxtkritiken fått gehör och partiet med feminism i ryggen attraherar i allt större utsträckning yngre väljare. Jag tycker det är ett friskhetstecken att det inte finns ett givet rödgrönt mesalternativ gentemot allliansen där SD kommer att spela huvudrollen.

Jag har märkt mer kritik från alliansens sida inte inte minst sedan Gustav Fridolin attackerat moderaterna hårt. En allians som förvaltar sig fram med jobbskatteavdrag som lösningen på allt. Sedan verkar det som alliansen är mer inriktade på hur S och MP ska komma överens än vad själva vill uträtta.

M-väljare ser alltmer SD som sitt andravalsparti och fjärmar sig mer och mer från de andra allianspartierna. Efter EU-valet har den politiska kartan ritats om och det kommer också att spegla sig inför kommande val till hösten. Ett tuffare MP, ett F! som har medvind utanför blocken på samma sätt som SD har men diametralt motsatt politik. Det blir en rolig valrörelse tror jag.

S spelar nu den ansvarstagande rollen att balansera mellan olika möjliga regeringsalternativ och har en känsla att de kommer att få svårt att locka väljare på det då misstänksamheten är vilken politik de vill föra.Löfven framstår mer och mer lik Reinfeldt att hålla öppet vad som kommer att hända. Reinfeldt har sin allians kanske inom fånget men SD pratar de tyst om medan S är tvungen att förhandla sig fram till något mer än det egna partiet vid rödgrön valseger. Det kan bli tufft även efter valet att få det att gå ihop!

Inga kommentarer: