< div id=”header ”>< / div>

måndag 30 juni 2014

MP har guldläge men S har önskeläget!

Guldläge för miljöpartiet i den sammanvävda opinionen från Novus. Det innebär i ett läge rödgrön regering av något slag men skulle SD komma emellan och rödgröna blocket bli större än alliansen lär det bli komplicerat.

En försvagad allians lär skicka budet till Löfven att fixa regering ändå att sitta kvar med försvagat mandat lär bli svårt. Med SD som vågmästare den regeringsbildningen lär inte sluta med att V ingår utan snarare en inbjudan till folkpartiet och centern om det är fördel rödgrönt. Det lär bli knepigt för MP som lagt sig till vänster för att vinna röster att ingå. Men som valvinnare bör de göra det. Frågan är också huruvida F! kommer in i riksdagen också.

Nu tror jag inte alliansen är helt utslagna de kan resa sig en bit men vi ska komma ihåg att kommer F! in i riksdagen också lär det vara glasklart med rödgrön regeringsbildning.Då lär trycket på Löfven bli för stort att flirta med allianspartier.

Regeringsfrågan lär bli det intressantaste i årets val och det ser inte i dagsläget ut som Reinfeldt kan sitta kvar. Löfven får bollen. Fokus kommer att läggas mycket på vad S vill göra och vem de vill göra med. Vissa frågor vill de undvika ha inom blockhägnet där det pratas om breda uppgörelser.Förmodar att det inte är samma breda som MP eftersträvar som säkert vill värna uppgörelser om arbetskraftsinvandring, migration och flyktingpolitik.

Inga kommentarer: