< div id=”header ”>< / div>

söndag 8 juni 2014

Formationerna klarnar i Europaparlamentet !

passande blomma för F!
Vi ska ingå i den socialdemokratiska gruppen skriver F! i ett pressmeddelande. Inget att säga om det. Det ger sig när platser i utskotten fördelats och lite annat praktiskt. På samma sätt gör ju partier även i kommunvalen. Fördelar ordförandeposter, nämndsplatser och i arbetsutskott. Återstår att se vad det blir av detta.

Jag förmodar att det blir för trångt i den grupp V ingår i GUE om det ska bedrivas samma feministiska linje. F! och V är väl de som jämförts mest och F!:s markering här sätter V på ytterkanten till vänster och för F! närmare in i mitten. Den gröna gruppen ansågs också vara ett alternativ. Här har svenska MP ordentligt stärkt sin position och det mest intressanta är vad som som skiljer de som kommer in och PP som får lämna.

Det talades ett tag att PP skulle bredda sin politik men av det märktes inte särskilt mycket när orden lades ut i valrörelsen. Jag hade inte ens en aning om PP som röstat med gröna gruppen skulle kvarstå i den efter valet. Profilen liknar mer den Federley har som kom in som ingår i den liberala gruppen.

Ur Expressen "Labourledaren Ed Miliband är utsatt för hård press från egna parlamentsledamöter om att partiet måste förorda en kraftig begränsning av arbetskraftsinvandringen från Östeuropa. Douglas Alexander är de brittiska Socialdemokraternas kandidat som utrikesminister. Han skrev nyligen ett brev till Cameron där han hävdade att Labour vill begränsa arbetskraftsinvandringen och att regeringen måste stoppa möjligheten för östeuropéer att skicka barnbidragen till sina tidigare hemländer. Alexander kräver också en fördragsändring för att nationella parlament ska kunna blockera icke önskvärd EU-lagstiftning.
Douglas Alexander får i detta sammanhang Maria Ulvskog att framstå som en liberal och övertygad EU-vän."

Det här med grupptillhörighet är intressant i överstatliga parlament. SD kommer att hamna nånstans och inlemmas. Det kan man göra som särlingar eller driva konkreta frågor som driver EU framåt eller bakåt om man så vill. Vill man att nationer lämnar EU som brittiska UKIP och ställa till det så kanske SD hamnat rätt ifall de väljer att samarbeta.

I övrigt konstaterar jag att KD gjort ett scoop som valde Lars Adaktusson som första namn men förutom att han är duktig medialt känner jag inte till hans kvaliteer jmfrt med företrädare som Anders Wijkman och Alf Svensson.

Inga kommentarer: