< div id=”header ”>< / div>

fredag 23 maj 2014

PP lämnar och SD och F! tar plats - gemensam trend strax före EP-valdagen!

DN/Ipsos sista väljarbarometer inför EP-valet
Två opinionsundersökningar före EP-valet talar för att både SD och F! kommer in i EP. Dels i SvDoch dels i DN. Dessvärre får Piraterna lämna.

Vad gäller Piratpartiet finns det flera akilleshälar som spelar in. Dels har de i valrörelsen lagt väldigt mycket fokus själva på att synas i media än på att tala om vad de uträttat eller vill uträtta. Det är just poängen med ett nätparti. Att det är där arenan är inte vara som andra än att gnälla på att PP inte får ställa upp valstuga som de andra eller vara med i debatt i tv.

Det finns en en annan sak också. Ett parti bygger man nerifrån i basen inte på Europaparlamentariker i Bryssel. Det måste finna embryon i kommuner och regioner om man nu inte finns i riksdagen.F! har iaf på ett ställe i Simrishamn inget märkvärdigt men ändock något som får känna på harvandet i den politiska vardagen.

SD finns i basen kommunerna, i riksdagen och var nära förra gången. De behöver bara ställa ut skorna så kommer de in i EP också där PP kämpat med näbbar och klor för att få vara kvar. SD har massor av liknande partier i hela Europa som är starkt EU-kritiska. Inte minst så lämnas det en lucka om partier som MP och V nu lämnat sitt kategoriska motstånd att vilja gå ur för att istället tala om rätt beslut på rätt nivåer.

Om nu C och KD gör ett ryck visar det ändå att alliansen ändå lever. Det räcker att ett av dessa partier ramlar ur så är alliansen stendöd i riksdagsvalet i september. På andra sidan kommer F! att spela en roll som som också kan störa rödgrönt men även vara en tillgång.Tänker på Simrishamn där F! ändå spelat en roll i det gänget och är inte alltför populära hos S där.

1 kommentar:

bloggare på icedaniel.se sa...

Tycker det är tråkigt att Piratpartiet går så dåligt för Piratpartiet behövs i paramentet. Nån som slåss ordenligt för yttrandefriheten är viktigt tycker jag.