< div id=”header ”>< / div>

måndag 19 maj 2014

Nej EU-valet är ingen höjdare i Varberg det syns på förtidsrösterna!

Förtidsrösterna har ökat. Jomen i Halland är det bara Halmstad och Kungsbacka som står för det. En viss förklaring i min egen kommun Varberg är att ingen riktig EU-debatt varit i kommunen. Såg en massa folkpartister ja det syns på jackorna när deras kandidat tre på listan stod och talade men utan uppmärksamhet. Ja det mandat FP är tänkt att tappa.

Störst uppmärksamhet var väl när Jimmy Åkesson var här då alla vände ryggen och kyrk-klockorna började ringa. Men hur många av dem visste vad han skulle säga och hur många tyckte i som honom i EU-frågan? Ja att EU är skit och att fler beslut ska tas i Sverige. Sedan står inte ens Åkesson på någon lista så han borde vara ointressant av bara det skälet.

Utskicken är sporadiska KD och SD har med lite mellanrum slängt in något i min brevlåda.Är valet så viktigt då för de andra partierna som inte har hushållsutskick? På torget har stått alla partier utom SD, MP och PP. Till och med sett en skymt av F! och  inte minst Junilistan står här som  Sven Dufva trots taskig opinion.

MP har valt att satsa på de stora orterna. Det har varit fint besök i Halland men Varberg har dragit nitlotten och inte få hit något finbesök.Det finns visserligen en halländsk MP- kandidat Rickard Allvin men han har smart nog använt sig av lokalbladet HN för att få ut sig och sitt budskap för att nå fler.

Nu är Rickard Allvin inte lika välkänd som varbergsprofilen Jörgen Warborn som inte står speciellt högt han heller men att vara kommunstyrelsens ordförande i Varberg och att stå etta som moderat på deras riksdagslista smäller nog aningen högre i EP-valet. Mitt tips är att Jörgen drar kryssrösterna i Varberg.

Ursäkta Olle nej #kryssaOlle heter det är väl S toppkandidat men han är göteborgare. Han har naturligtvis besökt Varberg så det blir säkert bra. Centerns är Kent ifrån Västergötland. Sedan ser det tunt ut. Utifrån Varbergshorisont där jag härjar konstaterade jag att MP blev större än C här förra EP-valet.

MP behöver nog bara ställa ut skorna vilket jag tycker vi gjort för att bli större än C här i Varberg. Men i lördags träffade jag massor av centerkvinnor på torget så de satsar hårt ändå på att charma nya väljare. Får se hur långt den charmen räcker den 25 maj.

Inga kommentarer: