< div id=”header ”>< / div>

söndag 18 maj 2014

Katten bland hermelinerna ska på miljöpartiets kongress!

Bra att Åsa Romson markerar ordentligt i JAS-frågan i Ekots lördagsintervju . Ibland har jag den känslan av att jag själv är valarbetare för att de båda språkrören "bara" är ute efter ministerposter och detta utan att veta vad för innehåll ett regeringsprogram ska ha.

Själv ska jag vara med på
miljöpartiets kongress och det första gången på 16 år jag åker. Nu är jag dessutom ersättare för ombudet i min kommun så det är förenat med lite ansvarstagande.

En som försöker göra det inom sitt parti är Fredrick Federley som i EU-valet markerar mer på att rösta på person än parti. Jag ska själv erkänna om jag hade lagt rösten på centern hade det varit honom jag kryssat. En rekommendation alltså.

Jag är själv trött på blockpolitik, partipiskor och sånt. Vill naturligtvis ha öppenhet och undvika för mycket på de kandidater som kallas topplistade. Det säger ingenting vad som finns bakom och under. Jag vet bara det att massor av rersurser läggs för att förstärka de som toppar och de under får en svårare resa. Det gäller i stort sett alla partier.

Vad de personligen står för i toppen har ju också betydelse. Det är också ganska märkligt när MP skulle välja språkrör en gång. De MÅSTE sitta i riksdagen. Då hade vare sig Stefan Löfven eller Magdalena Andersson blivit valda inom MP. Så det kan bli.

I vilket fall som helst är det intressanta tider som kommer medan den vanlige väljaren och icke-väljaren ser fram en emot en het sommar. Det kan betyda lite olika för en kongressande politiker som jag. En katt ibland hermelinerna.


Inga kommentarer: