< div id=”header ”>< / div>

torsdag 27 mars 2014

Miljöpartiet håller på att tappa fokus på miljöfrågorna i sin vandring vänsterut!

Stötesten vid en rödgrön valseger: Jonas Sjöstedt krav på att ta bort privatiseringar och vinster i välfärden och LO:s blåsa på och ta bort överskottsmålet. MP har bara att inordna sig partiet har under Gustav Fridolin och Åsa Romson gjort en vänstervandring vilket var mer oklart för ett år sedan.

Bloggade för ett år sedan det här med att vara grön eller rödgrön. När miljöpartiet gett upp att vara det gröna partiet i mitten för att istället bli ett rödgrönt parti mellan S och V är väl svaret givet att S numera har vetorätt om statsministerposten och platser i regeringen.

Om vi ska gå efter sakfrågor är det bara i klimat-och miljöfrågor samt energipolitiken som MP har en förhandlingssits med trovärdighet.I övrigt ligger partiet lågt från A till Ö i en förhandling mellan sin favorit som regeringsbildare. Varje spricka skulle ges intäkt för att SD tar vågmästarrollen och det får inte hända FÖRE valet.

Remarkabelt är trots att MP har fyra namn bland Miljöaktuellt utsedda miljömäktigaste hamnar Jonas Sjöstedt på plats 20 medan Åsa Romson finns på plats 36 och Gustav Fridolin på plats 40.Förra språkröret Maria Wetterstrand har rasat ner till plats 54 och Carl Schlyter till plats 56.

Räddande ängel eller ska vi säga sjöjungfru för MP är europaparlamentarikern Isabella Lövin som intar plats 7.Succé i EU-valet med henne som etta bör vara given. Men med språkrör som bara är ute efter ministerposter frågar jag mig hur starkt miljöpartiet är som har språkrör som måste underordna sig Stefan Löfven.För det är han och ingen annan som utser ministrarna och är inte känd som en miljöpolitiker.

Inga kommentarer: