< div id=”header ”>< / div>

lördag 29 mars 2014

"Jag var främling och ni tog emot mig"

Med tanke på hur många kristna det bor i Varberg är det "underligt" att en tvättäkta kommunist blir den som gör som Jesus tar hand om sina husvilla människor. Jo Lasse Diding borde få årets Lenin-pris. Kungsbacka har nu också flyktingpremiär och börjat med asylboende humaniteten sprider sig.

Själv har jag också pryat som  husvill så jag känner igen dilemmat om människors uppoffringar och problemet kanske är att här kommer man i grupp och sprider budskapet. Kommunen står ju för busstransporter sedan till hemlandet så det tycks vara en "lönande" affär att ta sig på luffen till Varberg.

Själv har jag också en gång tågluffat runt i Europa och förutom vissa planerade stopp på härbärgen sova under bar himmel och lite här och där.  Det finns en rörelse som heter coachsurfing då är ju förutsättningen att kunna byta soffa med någon samt själv ha råd och tid samt lust att kuska omkring.

Tid och plats borde väl många pensionärer ha men de tänker mest på hur mycket som skiljer i skatt nu för tiden. Annars borde det väl vara vad som skiljer i pension med att inget göra och hur en del får bostadsbidrag och andra värdestegringar på sitt boende. Pensionärerna är en grupp där det skiljer mest. En del är sjuka andra arbetar fast de inte behöver det.

Förmodar att "missnöjesgruppen" av pensionärerna går till SD som  redan intecknat flyktingmotstånd och förbud mot tiggeri på sin agenda. Ungdomsinriktade partier som V och MP har inte lyckats bryta in där och har man dessutom en diametral linje att vi ska kunna ta emot fler nyanlända är det lätt att se en jordmån för SD eller andra missnöjespartier att växa.

Inga kommentarer: