< div id=”header ”>< / div>

söndag 16 mars 2014

Förskjutningar i opinionen höjer intresset inför valen!


Nu börjar det bli rörelser i opinionen. Gapet minskar mellan blocken. Miljöpartiet har samtidigt förskjutits åt vänster och då är det S som ska fånga mittenväljare med socialliberala åsikter. MP lägger sig nu i samma fil som V angående vinster och uppenbart är att allt satsas på ett kort nu att det blir en S-ledd regering och att därigenom förhandla fram grön politik.

Det är inte helt säkert att det blir rödgrön valseger även om opinionen stabilt lutat åt det.Alliansen gör kraftiga ansträngningar att lägga sig så nära S som möjligt i strategiska frågor och då minskar utrymmet att vad är det S ska förhandla med V och MP om. Å andra sidan frågar sig väljarna vad Alliansen ska förhandla med SD om ifall de blir starkare i styrkeförhållandet om dessa växer.

Vad gäller partier utanför riksdagen är det Fi som gjort sig intressanta mest. PP finns där och kommer att synas mer närmare EU-valet men Fi ska inte räknas bort. I så fall tar de rödgröna röster men blir det mer utjämning mellan blocken riskerar ju de att bli s.k.bortkastade. Men det kan bli intressantast i EU-valet där det mer handlar om partigrupper än block. Jag vill gärna i så fall att både PP som nu och Fi hamnar i den gröna gruppen som kanske får kallas regnbågsgrupp då.

Inga kommentarer: