< div id=”header ”>< / div>

lördag 15 mars 2014

Att bli som dom lämnar utrymme för att andra att inte vara som dom och anpassa sig!

Joker i rödgrönt regeringsbildande
Om vi klär oss som DOM.Om vi pratar som DOM.Om vi beter oss som DOM så LYSSNAR de säkert på våra sakligt väl underbyggda förslag och genomför dem. Ja det är den bild miljöpartiet haft sedan de anpassat sig som ett mer regeringsdugligt parti. Att bli som DOM !

Egentligen handlar det bara om två mål för MP i koncentrat.Att göra Gustav Fridolin till skolminister och Åsa Romson till miljö-och klimatminister.  Nu har mycket hänt på sistone som förskjutit bilden av motsättningarna inom skolan. Alliansen plankar i stort sett det mesta av S skolpolitik och det som skiljer är det som S och MP kan få förhandla om ifall det skulle bli rödgrön valseger.

Det som skiljer ytterligare lägger sig MP närmare V inte för att partiledningen egentligen vill det utan för att inte tappa väljare till V och därigenom få en sämre förhandlingsposition exempelvis det här med vinster i skolvärlden. Det får allt i världen inte synas att det finns en sexpartiuppgörelse som överbryggar då plockar V lätt poäng.

Att bli som DOM skulle kunna vara inträde i den där pensionsgruppen men den står stabilt fast vid att det är S och alliansen som gör upp. Jonas Sjöstedt har en vettig kritik och MP finns inte med i vad man vill själva. För mycket ungdomsparti kanske?

Frågan är skulle det bli någon skillnad om MP satt med i pensionskommittén eller hakar man på S eller V? I vilket fall som helst när S och Alliansen närmar sig varandra återstår bara det som INTE skiljer att bråka om.

Ju närmare valet ser det ut som skiljelinjen kommer att gå nånstans inom MP med V som pådrivande förändrare och S och Alliansen som krigar om regeringsmakten.

De gröna frågorna kring tillväxt,miljö- och klimat anses breda och tråkiga där kärnväljarna kanske i dagsläget är 2% är inget för MP att föra fram mer än att vi är bäst, vi har störst gehör hos väljarna både till vänster och höger.MEN det är fokus kring jobb och skola som huvudaktörerna bestämt ska vara det. Så blir det när MP ska bli som DOM med ett V som driver på i rödgrönt. Var finns de GRÖNA frågorna? Varför är de längre ner bland viktigaste frågan och inte i topp?

Inga kommentarer: