< div id=”header ”>< / div>

tisdag 25 februari 2014

Varbergs båda kommunråd S och M är populister vad gäller de ekologiska målen!


Påstående i Hallands Nyheter  22 februari 2014 från S. Att Jana Nilsson "socialdemokraterna i Varberg har tidigare lagt förslag om 50% ekologiskt men det gick alliansen emot". Det är lätt att uttala sig löst om siffror hit och dit utan att avsätta extra pengar och bluffa öppet i media. Först bör det väl utredas vad kostnaden blir för att uppnå 50% och när det målet kan uppnås och hur det ska uppnås?


Jörgen Warborn moderat kommunalråd inser att det är en kostnad och finns med nu när kommunen ser över sina miljömål men vill ställa detta mot andra miljösatsningar. Vad då för miljösatsningar?

"Kommunen ledande politiker ger ekologiskt tummen upp, men vill inte ha något tydligt procentmål "står det i rubriken i HN. Faktum är att Miljöpartiet redan i budgeten i november ansåg att 2 miljoner skulle kunna läggas extra på maten för kvalitetshöjning av kost och bättre mat.

Det var inte mycket i talarstolen då från de båda kommunråden att de ville ha ekologiskt med tummen upp. Tummen ner för de båda kommunråden i Varberg som är populister i media där de fjäskar för något de inte kan stå upp för.

Inga kommentarer: