< div id=”header ”>< / div>

onsdag 12 februari 2014

Miljöpartiets medlemmar har fastställt EU-listan

Linnea Engström stark kandidat
Miljöpartiet har satt sin EU-lista efter smärre förändringar och denna gången upp emot 40 namn så "någon" favvis kom med. Dock inga märkbara förändringar bland de "valbara" så valberedningens förslag stod sig rätt bra i medlemsomröstningen.

Dock funderar jag lite på "Hallands kandidat "Rikard Allvin som av medlemmarna flyttades ner från plats 24 till plats 37 orsaken till detta. Jag ser olika skäl. Dels att kandidaten inte kändes särskilt förankrad ens i Halland som "Hallands kandidat" då bör ju vi känna honom bättre. Dels kändes det som mobiliseringen att rösta på andra kandidater låg högre.

Från förra listan har nu kometen Isabella Lövin fått medlemmarnas förtroende att toppa listan med sina (läs våra) havs- och fiskefrågor och hon har också levererat som det så fint heter.  Vad gäller tvåan Peter Eriksson ett medlemskänt fd språkrör under många år och ordförande i konstitutionsutskottet i riksdagen. Har meriter som kommunråd i Kalix längre tillbaka.

Trean som i förra valet Bodil Ceballos internationella frågor, migration och flyktingpolitik som jag lade min röst på i förra EP-valet. Fyra Max Andersson EU-kritiker som helst inte vill att vi ska vara med i EU. Femma Linnea Engström en feminist jag själv lyfte i mitt val i medlemsomröstningen.

I övrigt blir en del jätteglada och en del ledsna över sina placeringar i övrigt på listan och får väl samla kryss nu bland väljarna istället. För övrigt ska det bli intressant hur Miljöpartiet kommer att profilera sig nu när de fem första namnen också godkänt av medlemmarna som "folkomröstat". Det ger ju lite styrka samt också vädja till fler att granska nr 3-5 vad de har för ambitioner och styrka samt svagheter.

Frågan är också om väljarna OM de vill ha fler miljöpartister väljer in dem i denna ordningen som MP vill eller om någon överraskar. Vet ju att Max Andersson "egentligen" var hjälpryttare åt Carl Schlyter förra valet men i det här valet är det väl inte så dumt med lite egna extrakryss va?


Bodil som trea är lite vågat då MP plötsligt har tre "överåriga" kandidater jämfört med hur väljarbasen ser ut där partiet är som starkast. Därför tror jag mest på Linnea Engström som "surpriser" ligger rätt i tiden med feministiska frågor och kan dra en del "Fi-röster" från Gudrun.

Inga kommentarer: