< div id=”header ”>< / div>

fredag 21 februari 2014

Gäller "jobbstimulansen" politiskt aktivitet?

Gillar MP jobbstimulans för sina politiker?
Jag har idag fått tillfälle att yttra mig ang ett överklagande jag gjort om politiska löner ska ingå i jobbstimulansen om man uppbär försörjningsstöd. Socialförvaltningen i Varberg menar inte det trots att de vid flera tillfällen gjort det sedan lagen om jobbstimulans kom till juli 2013.

Självklart menar jag att det kan inte vara lagstiftarens mening att folk ska avstå att verka politiskt för att istället på heltid ägna sig åt socialbidrag.

Nu tycker tydligen socialförvaltningen inte att jag ska vara en nagel i ögat på dem utan att jag ska avstå politiska uppdrag. Då har jag valt att låta förvaltningsrätten titta på detta. Tänk vad skönt om vi hade en medborgarlön/basinkomst istället eller hur Alliansen, S och MP som röstat igenom jobbstimulansen?

Ett sätt att komma åt att minska socialbidragskostnaderna då är att 75% av inkomsten kvittas och man själv behåller 25% s.k."jobbstimulans".

Målnr 1634-14   Avdelning 2 Enhet 21

Förvaltningsrätten i Göteborg

Yttrande till förvaltningsrätten
.gällande Socialförvaltningens yttrande  aktbilaga 2
Under rubriken Utredning/sammanfattning.
Första stycket tillför inte något i sakfrågan, sakfrågan gäller huruvida inkomst av politiska uppdrag skall ingå i jobb stimulansen. Det kommer fortsättningsvis att ske inkomster och i dagsläget deltar Pierre Ringborg i projektet Revansch sedan 6 mars 2013 utan att någon ersättning eller lön utgår alls.
Andra stycket medger socialförvaltningen att de tidigare tolkat lagstiftningen positivt till att lön för politiska uppdrag skall räknas in i jobb stimulansen. Sedan valet 2010 har Pierre Ringborg varit politiskt invald först som ersättare i kommunfullmäktige i Varberg och från den 8 oktober blivit ordinarie.
Tredje stycket, här har socialförvaltningen hittat ett nytt sätt att tolka lagstiftningen Det är inte socialstyrelsen som ändrat sitt ställningstagande utan socialförvaltningen som valt att tolka lagstiftningen till sin fördel.
Andemeningen med jobbstimulansen borde att den skall vara en ”morot” för människor som står utanför arbetslivet att ta sig in igen och då skall all inkomst av någon form av arbete även politiskt räknas in. I praktiken innebär detta att socialförvaltningen i Varberg  vill undanta de med försörjningsstöd som åtar sig politiska uppdrag medan andra grupper ska gynnas.Var detta andemeningen med “jobb stimulansen”?Förslag till beslut
att tolkningen görs att jag inte blir åter betalningsskyldig för det som betalats gällande jobb stimulansen
att all inkomst räknas in och jag ska då räkna mina politiska inkomster och få behålla 25% av den om det ligger inom ramen vad gäller försörjningsstöd.
att socialförvaltningen åläggs att retroaktivt betala till  mig  då mina inkomster ska räknas med “jobbstimulansen “ som morot.

Inga kommentarer: