< div id=”header ”>< / div>

lördag 1 februari 2014

Dags för nya maskrosor att få blomma ut i Varberg!

Hur kommunicerar man politik lokalt? MP i Varberg tog för första gången någonsin ett beslut att sätta en lista genom SLUTNA voteringar inte minst för att det tydligen var viktigt vilken PLATS kandidaterna skulle placeras på listan.

Jag ville skjuta på ställningstagandet av listan. Det ville inte majoriteten. Jag ville helst ha en öppen konsesus-dialog och ÖPPET om hur listan formerades. Det ville inte majoriteten. I fråga om min egen placering på listan kan en yttre betraktare se det som att jag är nedpetad från förra listan från plats nr 3 till plats plats nr 6. hupp!

I vilket fall som helst ska ju listans kandidater kommuniceras. Dvs lära känna varandra, bedriva politik som drar röster till den gemensamma listan. Det finns olika sätt att göra detta på. Ett sätt är att få en plats som "nyckelperson" på den GEMENSAMMA hemsidan mp/Varberg.se.

I vilket fall som helst är det ju viktigt att det finns ambitioner att nå ett betydligt bättre valresultat denna gången då jag är "nedpetad". Jag känner mig nämligen mer taggad än någonsin och inte ett dugg pensionsmässig att bedriva valrörelse.

Det jag ser som mest spännande framöver är att lära känna mina medkandidater på listan hur de klarar trycket inför en valrörelse. Det är bara nr 1, 6 och 10 som är kvar lokalt sedan förra valet och väl utspridda på listan så ingen kan säga att de som varit med innan vet bäst.

Det öppnar upp för nya tankar, nya intryck och kanske en annorlunda valrörelse. Det är nya personer som blandats samman och nu bildar bas framöver parallellt med den "gamla" kf-gruppen som bedriver politik enligt utstakat program.

Som man säger sig i maskrostider. Blommor ska få blomma ut och frön ska spridas. Det kan bli ett bra maskrosår i år. Men då gäller det att ta vara på jordmånen samt att tajma valen rätt så alla orkar med och inte bränna ut sig för tidigt.

Inga kommentarer: