< div id=”header ”>< / div>

tisdag 21 januari 2014

Motion om medborgarförslag på väg fram till kommunfullmäktige i Varberg!

Maktens boning i Varberg - stadshuset
Så var då min motion om medborgarförslag på väg fram i Varberg. Läser ett tjänstemannayttrande i samband med kommunstyrelsens handlingar som pratar om alla de vägar som finns att tycka till och möjligen att via politiker få synpunkter framförda. Jo och som lök på laxen ställdes januarisammanträdet in kommunfullmäktige också.

Det är där motioner kan lämnas in, besvaras och interpellationer, frågor och allmänhetens frågestund brukar finnas med på dagordningen. Mycket delegeras också till nämnder och tjänstemannagrupperingar. Politiker i kf träffas en gång i månaden och då gäller det att ha fokus med vad man vill säga.

Möjligen tycks det som att de som styr tycker det är för mycket demokrati i Varberg och bra som det är. Jag vill snarare säga tvärtom. Vi behöver ha fler med i besluten, det behövs fler vägar där människor känner sig delaktiga.

När kommunen bolagiserar, uppträder som arbetsgivare och professionaliserar samt specialiserar är det bra att den vanlige medborgaren lyfts också. Kunder, klienter, patienter och dissidenter gören er också hörda i politikernas värld.

Ja varför inte skolklasser, äldregrupper, naturströvare och småföretagare som inte springer hos de politiska partierna med sina förslag kanske sådär. Lägg era förslag och se vad som går att göras med dem. Invänta beslut av politikerna när det finns underlag att så göra.

Självklart kan jag spotta fram motioner i mängd om det behövs. Om det blir AVSLAG på min motion i kommunfullmäktige har jag lagt upp en beredskap att göra det. Lägga motioner. Jag kommer inte att vila på hanen. Då lägger jag dem naturligtvis själv i egenskap av ORDINARIE politiker och då får de behandlas på sedvanligt sätt. Bered er på en het vår isf ingen tyst vår. Huk er gubbar och kärringar för nu laddar jag om.

Inga kommentarer: