< div id=”header ”>< / div>

onsdag 22 januari 2014

Annulera utsläppsrätter än sälj till dem som endast vill öka sina vinster som mål!


Jag har lagt in ett inlägg där Jonas Sjöstedt debatterar mot Annie Lööf här i bloggen. Ministern har säkert rätt att utvecklingen gått framåt på många områden på många områden och att alliansen kan uppvisa förbättringar tack vare tillväxten. Vad gäller ökningen av klimatgaser ligger säkert Sverige inom ramen för det vi åtagit oss. Men det finns en bismak i det hela.

Det jag tycker är remarkabelt är när Jonas Sjöstedt ställer frågan om varför det då säljs utsläppsrätter som sedan kan användas för att legitimera  utsläpp som sker i andra länder. Annie Lööf raljerar med en som aldrig fått sitta i regering utan i ständig opposition att V därigenom sluppit ansvar för politiken som förs.

Om sanningen ska fram har V haft en läxa att göra men Alliansen har inte lärt sig av läxan. Varför ska vi vara så himla duktiga om vi sedan inte ser till att vår omvärld också är det? Är det utsläppsrätter som är målet som sedan ska kunna säljas? Vad är vitsen med det? Möjligen kan vi diskutera procenttal hit och dit och årtal när saker ska uppnås men i den här frågan håller jag med Jonas Sjöstedt. Annulera utsläppsrätterna än bidra till ökade klimatutsläpp genom att sälja dem som bara vill tjäna pengar som mål.

Inga kommentarer: