< div id=”header ”>< / div>

torsdag 12 december 2013

Vägen till framgång är att gå emot strömmen!

.
Jag står i valet och kvalet.En valrörelse till. Vill jag det orkar jag det och vad göra istället? Jag finner att det finns något som heter belastning i kön,ålder och yrkesstatus. Pratade med en "coach" idag om vad är partierna på väg. Förr samlades alla under ideologier som var uppbyggda kring idé och klass. Idag går omvandling och förändringar så blixtrande snabbt att partier framstår som försäljare av en produkt, en vara eller en tjänst.

Det ska levereras, det ska opinionsbildas och några ska positioneras. Någonstans sitter ändå rötter,något som är gångbart och hållbart utifrån sig sig själv. Något man tror på, bildar uppfattning av och som tillsammans med andra likasinnade bildar ett kitt inte minst erfarenheter av både misslyckanden och lyckade saker..

Vad är hållbart idag? Familjen, orten där man vill bo och leva, arbetet, vännerna RIKTIGA alltså, generationen man tillhör, intresset vad det nu kan vara, gemenskap ja vad och var hittar vi det? Vilka krav ställs på dig som människa eller i en positionering där du själv känner att du duger men andra tycker att andra duger bättre. Människan är i grund och botten väldigt konservativ men politiska partier framställer broilers. Frågan är om den "vanliga" icke-politiska människan hänger med då?

När någon sa att politik ska vara roligt så känns det inte så om man själv tycker det men uppskattningen uteblir. Om jag själv ska vara en nickedocka vad andra tycker men där man själv aldrig tas på allvar. Där ytligheter går före fakta, där karriärsökeri och kortsiktiga uppdrag går före hållbara överenskommelser där vi alla på något sätt kan känna oss delaktiga i.

Där kompisgäng går före mångfalden att vi har olika ingångar.Jo i sociologin heter det "alla ska vara med". Men i dagens politik handlar det om grovsortering , sedan sortering för att få fram de glättigaste försäljarna av budskapet. Då blir de andra placerade i nickedocks-facket som mer eller mindre anonyma bifigurer att det är någon annan som styr om du inte tillhör kompisgänget och då blir det problem..

Inga kommentarer: