< div id=”header ”>< / div>

onsdag 18 december 2013

Miljöpartister bildar grönt hbtq-nätverk!

MP ska nu profilera sig som Queer-partiet. Ja egentligen handlar det om att värna minoriteters rättigheter. Det vanliga är väl mamma, pappa,barn i gängse kärnfamilj och utgå från det. Väx upp, skolan, arbetsliv och pensionering klart.

Det handlar också om tolerans, öppenhet och acceptans av inte bara att tycka olika utan också att vara olika. Något bildar "norm" som passar in i regelverk andra gör inte det utan ska särbehandlas som det så fint heter. Så är du inbjuden någonstans och får ta med "respektive". Bordsplacering och det blir "fel".

Någon hade inte "respektive" utan tog med sig sin granne hmmm jaha och vad hittar de på för kul då när de är ensamma? Dels är samhället i civilstatus ganska stelt: singlar, ogifta, gifta, sambos och särbos. Vad säger det? Vilket KÖN tillhör du man eller kvinna? Känner mig som en kvinna beter sig som en man? Känner mig som en narcissist, självcentrerad men är ganska social?

"Strikt könskvotering" står det att MP SKA tillämpa här när de tar fram listor. Oj kvinnor till vänster och männen till höger och så blandar vi eller? Förr var måttet att när du gjort militärtjänsten har du kvalificerat dig växt upp och blivit MAN. Du vill försvara ditt land, din familj och dina barn hette det.

Nu tillhör jag de udda jävlarna som har blandade uppfattningar, aldrig varit gift, däremot varit sambo men inte med den jag har barn ihop med och mest levt som familj hos en ensamstående morsa som barn med enbart bröder under stor del av min uppväxt. I mitt vuxna liv mest levt som singel.

Nu tror jag att hbtq är mer komplicerat än vad jag upplevt genom åren. Där finns singlar med "hemliga" förhållanden, där finns öppna förhållanden precis som samhället i övrigt. Det finns de som strikt vill ingå i sin könsnormsbestämda sfär för släktens och fridens skull och för att inte bli utstötta ur någon falsk gemenskap.

Sedan finns det de som vill hävda de gemensamma rättigheterna och vill hävda det oberoende vad man är kommer ifrån eller hur gammal du är. Men lite kul är det när MP ska tillämpa könskvotering utan att fråga om familjeförhållande är du gay, lesbisk , singel, sambo eller gift? Hemmavarande barn eller inte.

Är det då väljaren som ska avgöra så är det en fördel att någon bryter trenden i förenklade uppfattningar att vi ÄR enbart ett kön som kallas "mannen" eller "kvinnan" med stort G, eller en geografisk ort som vi kommer ifrån för att inte tala om ålder där vi hamnar vare sig vi vill det eller inte? Bryt isoleringen, öppna gemenskapen och släpp in olika som tycker olika och ÄR olika. Mångfald är bra.Inskränkt tänkande dåligt!

Inga kommentarer: