< div id=”header ”>< / div>

tisdag 24 december 2013

God Jul och moderna tomtar använder nätet för sin kommunikation!

God Jul heter det mest på fb och i förbigående när man möter folk på stan. I övrigt är julkortens tid förbi. Ja de mesta hälsningarna går via nätet eller spontant på stan. Jag märker att det rings mindre förr också. Dels använder jag helst äldre mobiler vid samtal utan en massa ankor som låter i bakgrunden när det kommer nya meddelanden på surfen. 

Är man som jag förtroendevald politiker har jag begåvats med en Ipad och något som heter GoodReader samt personalmail där den mesta kommunposten vandrar. Dock finns det inte alla som har det och en del vägrar att befatta sig med detta. Då blir det en smula svårt att kommunicera med sina likasinnade.

I vilket fall som helst har jag inte byggt upp mig på det Apple-insperade nätverket som kommunen använder utan har det avlyssnade publika Google privat. Jag använder då helst Google Drive där jag sparar viktiga pdf-filer och dokument vilket i sig kan vara krångligt att dela om andra vägrar att befatta sig med detta.

Så har vi det här att när jag växlar mellan dator, lap top, mobil och joxar omkring så fungerar inte den ena apparaten den andra likt. Ibland tar jag dessutom bilder och då är ju inte lap topen och stenåldersmobilen användbar, Ibland väntar jag viktiga samtal och då måste jag dubblera om jag använder surfen.

Nu har jag dessutom börjat gå på mer möten igen. Inte för att jag bara är vald utan för att nu har äntligen likasinnade börjat använda hemsidan och facebook för att kalla till möten och lite vad det kommer att innehålla. Kul! Inte som förr massmail till de närmast sörjande att vi träffs i lokalen "som vanligt" och så en medföljande pdf-fil eller fler att titta på ordentligt eller allt som oftast inget underlag alls att utgå ifrån.

Nätet är oöverträffat vad gäller pappershantering kallelser, protokoll, stadgar eller viktig info som dammades i pappershögar förr. Nätet i olika former kommer mer och mer. Vad jag tycker är viktigt att det går åt massor av tid att gå igenom, ordna upp och sovra. Det finns nätpolitiker och det finns mötespolitiker men i båda fallen SKA det synas på nätet vad som händer och sker. Viktigt är också att förmedla budskapet när man har möten vad som har skett. Är det inte i protokoll går det att förmedla bilder.

Inga kommentarer: