< div id=”header ”>< / div>

fredag 22 november 2013

Tänk vad kul om att blogga om rubbade cirklar!

Ramaskri har det blivit att oppositionen vill spara 3 miljarder genom att motsätta sig regeringens krav på höjd brytpunkt beträffande inkomstskatten. Ja "opposition" för SD  regeringens stödparti har denna gången valt att göra gemensam sak med "rödgrönt" som inom sig inte är mycket överens om mycket.

I sak är det ju fantastiskt bra för det handlar om att spara och att klämma åt det högre inkomstskiktet. Huruvida en antagen budget går att rubba återstår att ske för det ska vara enligt regelverket också då budgeten antas i form av nån helhet och inte ett kommatecken tycks få ändras men denna gången handlar det inte om mer i utgift utan besparing och det är väl bra?
På väg vänsterut?
Sedan har Enhedslisten ett rödgrönt parti i Danmark gjort ett kanonval i kommunvalen och näst störst i Köpenhamn är inte fy skam. Kanske mest närstående V ur svenska ögon sett och SF som ingår regeringen kanske mer närstående MP gjorde ett skräpval. Radikale Venstre det socialliberala partiet som också sitter i regeringen gjorde ett bra val tips folkpartiet ni är på fel sida i Sverige.

Om man ska vara regeringstaktisk ur svenska förhållanden skulle jag vilja lägga en grund med S+MP och på något sätt vid en ev valseger försöka få med mig folkpartiet vid en ev alliansförlust 2014 hur det nu ska gå till. Om jag ska gå efter hjärtat så unnar jag Enhedslisten denna framgången. De för en konsekvent politik som ser att regering oavsett block för i stort sett samma regeringspolitik. Skillnader kan verka ytterligt små och jag tror det även gällt mångt och mycket i Sverige också.

Vad gäller klimattoppmötet i Polen så kanske det borde vara ett klimattoppmöte inte mellan länder utan mellan bolagen för det är där de stora utsläppen har skett. Jag har för länge sedan gett upp ett nytt Kyoto-avtal. Världen skiter i klimatet och det tycks vara en given lag att gå på och förstöra genom materiell konsumtion utan att göra något åt det. Nu räcker inte oljan hur länge som helst på vissa ställen vilket gör den dyrare och först då börjar nog alla att inse att vi borde göra något åt saken. Sverige är för övrigt väldigt Putin-beroende idag beträffande var oljan kommer ifrån som vi använder.

Inga kommentarer: