< div id=”header ”>< / div>

måndag 11 november 2013

Satsa på pendlare och resenärer och hur ska S och MP svara upp på det?

Så fick regeringen till en femetta. Tunnelbaneutbyggnad i Stockholm och det måste väl även oppositionen tycka är bra? Folkpartiet går upp i två mätningar och de vill nu stoppa riskkapitalbolag inom vården och äldreomsorgen. Som sagt idag styr opinionsundersökningar vart vinden blåser. Plötsligt rasar S i en opinionsundersökning. Ja politik idag är en färskvara.

Något är fel skriver Lena Mellin i AB. Ja något är fel om nu S + MP ska bilda bas i en S-ledd regering men inte kan presentera ett gemensamt valmanifest. Där har alliansen en fördel hur små de än varit i mätningarna. Jag förstår att ledargarnityrer inom både S och MP har kontakter med varandra men tycker ÄRLIGHETEN är öppna kort vad som är MGM ...minsta gemensamma nämnare.

Man kan göra som i Finland undanta vissa frågor i regeringsdeklarationen och låta riksdagen avgöra: t.ex energin(kärnkraften), vapenexporten, socialförsäkringar ja i stort sett alltihop om man vill vara dum och det ska man. Det saknas tydlighet vad S vill med regering annat än att bryta blockpolitiken. I de kommuner där man gjort det finns säkert inte MP med i så många samarbeten som S det behöver inte vara samma konstellation man ingår i. Det kan alltså bli ett bekymmer för MP att bara vara bihang till S. Men det är ju bra att SJ nu inför gratis internet. Då kan vi ju hålla oss uppdaterade när vi åker tåg vad som händer i Stockholm vi som bot på vischan..

Inga kommentarer: