< div id=”header ”>< / div>

lördag 14 september 2013

Nomineringsarbetet igång i MP,Halland - intresseklubben noterar !

Så är då nominerandet igång i MP Halland och följs nu upp med en "fördjupad nominering" alltså inget "provval" som förra gången. Satt ju själv med i valberedningen då och vi fick våldsam kritik att vi inte offentliggjorde resultatet. Men det var vi själva i dåvarande beredning som tog beslut om provvalsförfarandet och "ägde" frågan.

Nu har i första nomineringen inkommit namn och orter varifrån kandidaterna kommer. Utan att gå in i detaljer är det lite smalt med kvinnliga kandidater i ett parti som har kvoterade listor. I detta skedet åtta män och fyra kvinnor till riksdagen. Geografiskt har man nog konstaterat att Agneta Börjesson (Kungsbacka) som redan sitter i riksdagen är en solklar favorit.Intressantare är hur man tänkt att resten av listan ska se ut.

Till regionen finns nio män och sex manliga kandidater som anmält sitt intresse. Dessa har fyra valkretsar att bli invalda på. Ett riktigt getingbo då inte ens jag som är insatt kan favorisera några namn rakt av. Men rimligtvis bör platserna 1-4 vara mest eftertraktade på listan med möjlighet till att bli inkryssad i den valkrets där man hör hemma normalt.

Då nominering fortfarande pågår är det upp till valberedningen att fortsatt hantera frågan. Det kan tillkomma namn, någon hoppar av och allt det där. Frågan är också om det bara är hjälp i nomineringsarbetet hur många som skickar in de icke numrerade förslagen på papper som ska vara poststämplat senast den 26 september? För mer spänning tilldrar sig inte denna första nomineringspresentation på papper.

Mer info lämnas på webbplatsen angående kandidaterna och det känner jag till hur svårt det kan vara att få kandidater att lämna in presentationer som sedan ska visas upp offentligt. Några är naturligtvis jätteintresserade men stora flertalet gör inte särskilt djupa nedslag i så fall syns det på facebook och har redan upptäckt några som ökat sin politiska frekvens där. Detta noteras av intresseklubben.

Inga kommentarer: