< div id=”header ”>< / div>

måndag 16 september 2013

Kyrkoval, samt synpunkter på valplanering och hemsidan från en gräsrot i MP Varberg!

Jag vill inte spekulera i hur vindarna blåser efter kyrkovalet.Men SD nådde en större framgång än miljöpartisterna i kyrkans val. Ja båda gick framåt. I min egen församling ställde dock inget av dessa alternativ upp och jag är inte med i kyrkan men FISK (liberalerna) fick 4 mandat och 15,9% och dem hade jag givit min röst här om katten själv fått välja.

Då kommer vi in på nästa fråga hur blir det i nästa kommande val? Ja mitt politiska engagemang hänger på ett gungfly just nu. Det pågår nomineringsinhämtning i MP Hallands valberedning och här har skickats ut en talong vilka jag anser lämpliga för uppdragen. Vet inte inte om det är min uppgift det är därför det finns en valberedning som efter övervägande gör den avvägningen. Namn och intresserade har inkommit så brist på kandidater finns inte. Kanske det saknas lite mer yngre stjärnor och kvinnliga kandidater.

Vad som är mer intressant är vad som rör sig i MP:s lokalavdelning VARBERG under ytan. Det borde snart vara dags för något där också än sedvanliga måndagsmöten. Ja något som är offentligt och syns på nätet.På något sätt känns det som det som varit är förbi och något nytt ska komma. Frågan är vad? I HALMSTAD har jag konstaterat att där har det varit ett valplaneringsmöte en söndag redan 1 september för medlemmar. Ja alltså inte något som avhandlas på en kafferast mellan alla andra frågor.

För fullmäktigegruppen i MP Varberg där jag är "anonym" ersättare är den stora tilldragelsen att förbereda budgeten i höst och valplanering pågår parallellt med detta. Det är fullmatat och för planeringens skull bland det som förekommer på alla nivåer är det bra att vara ute i god tid om man vill någonting. Några motioner ligger som är inlämnade och väntar på att bli färdigbehandlade i kf men i övrigt ges sparsam info på den nya hemsidan.

Hemsidan som är gemensam för alla MP för övrigt ser ovanligt stel ut, anpassad men som förståsigpåarna tycker är kanonbra och det pågår väl mätningar nu vad som går hem och vad som besöks mest. Men som byggare av gamla hemsidor är det att 1) Aktuella saker är alltid intressanta 2) Tydlighet 3) Lättnavigerad (att hitta det man söker) och 4) Information som ger vägledning utan att behöva ringa/maila eller tvingas gå på något pressat möte. Här finns klara skillnader där rikssidan har ovanligt stor prioritet kanske vill de att möten lokalt ska vara prioriteten?

Inga kommentarer: