< div id=”header ”>< / div>

tisdag 3 september 2013

Arbetslinjens svarta får lär inte bli prioriterade av partierna i valrörelsen möjligen deras anordnare!

Läser intressanta inlägg i Blåeld som kan sägas vara någon sorteringsmaskin för människor om de är anställningsbara eller inte. Åtta av tio anses inte vara anställningsbara som hamnar sysselsättningsfasen av en hel del olika anledningar. Leder det till jobb då är nästa fråga och det uppstår krockar om det uppdrag som regelverk inom våra myndigheter har och förmåga att klara det som är "normen".

Mycket handlar om att följa rutiner,passa tider, klara elementära saker via dator, som att uttrycka sig i tal och skrift samt att utföra uppgifter med någorlunda belåtenhet och kvalitét. Det är oftast stor skillnad var i riket vederbörande befinner sig, bakgrund, ålder och nätverk.

Eftersom alla partier i olika form pratar sig varma för arbetslinjen och ställer krav på tillväxt, utveckling och att människor ska finna en plats i någon gemenskap är det oroväckande i det som skrivs i Blåelds nyhetsbrev. Det handlar om kategorisering av människor och får de inte omfattande stöd kommer de att hamna i ett hopplöst utanförskap.

Politiker laborerar med sänkta arbetsgivaravgifter, lönebidrag,jobbskatteavdrag och satsningar på speciella yrkesgrupper, trainee,lärlingsplatser och RUT och ROT för att stimulera men i gruppen längst bort når man oftast inte dessa "hopplösa fall". Det blir en slags tomteverkstad som bygger på förvaring, sortering och urval. Där anordnare blir förmedlaren som ger klartecken för några och andra blir rundgångsaspiranter mellan olika kurser, aktiviteter och samtal utan att komma till LÖN.

Förmodar att alla partier mest bekymrar sig för ungdomsarbetslösheten som visar en hög puckel, försvårar för unga att kunna flytta hemifrån men egentligen har hela livet framför sig. Utan att se politiska poäng i det hela är nog de som hamnat i sysselsättningsfasen, jobb- och utvecklingsgarantin och fas 4 (jobbstimulans med försörjningsstöd) de som har det jobbigast. Gruppen tenderar också att öka och de politiker som vill prioritera ungdomspuckeln riskerar antagligen att svika dessa som står allra längst bort från RIKTIGA jobb med LÖN.

Inga kommentarer: