< div id=”header ”>< / div>

lördag 24 augusti 2013

S alternativpolitik brinner inne och MP riskerar att bli ketchup efter alliansens budgetutspel!

Å så satsar alliansen allt på ett kort. Det s.k reformutrymmet landar kring 25 miljarder och jag kan tänka mig att S alternativ brinner inne då de inte utlovar vare sig skattehöjningar eller besparingar och inte heller att avskaffa eller återställa något jobbskatteavdrag.Således dödläge för S som i ord vill en sak men inte skrämma mittenväljarna.Förmodligen hoppas man på en internationell återhämtning i ekonomin då andra länder förväntas reda upp sina ekonomier och därmed fortsatt konsumtion och fortsatt tillväxt.

MP har svårigheter fast på ett annat sätt.De lovar ungefär samma saker som S och måste nu ta hjälp av miljöforskare för att få miljö-och klimatpolitiken att hänga ihop. Att miljöexperter i mellandagarna under julhelg och nyår förra året kom med svidande krititik att miljömålen havererat har väl undgått miljöpartiet?

Det var en tid då nåt av språkrören skulle vara föräldraledigt eller då det inte skulle vara språkrör alls och då alla kunde vara språkrör och frågan är om hur stabilt MP varit under perioden efter eran Wetterstrand/Eriksson? Nej nu ska MP se framåt och då behövs sannolikt båda språkrören men frågan är hur slagsidan vänster och att miljö-och klimatpolitiken som tonats ner i MP påverkar väljarens förtroende framöver?

Det är ingen hemlighet att jag tycker MP inte att melonen blivit en omogen tomat.Röd utanpå och grön inuti.Det var faktiskt bättre för när MP var ett melonparti grön utanpå och röd inuti för ett tomatparti tänker jag inte rösta på. Även om det kallar sig ekologiskt.Den är omogen att både sitta i regering och kommer också bort som opposition.

Inga kommentarer: