< div id=”header ”>< / div>

söndag 18 augusti 2013

Om du får ett jobbskatteavdrag betalar du då frivilligt extra avgift till skolan och sjukvården?

Läser GreenJessica:s blogg om att miljöpartiet beställt en Novusundersökning som visar att 6 % inte vill ha jobbskatteavdrag däremot satsningar på andra områden som skolan och sjukvården i större utsträckning.

Det här med att beställa undersökningar som bekräftar den egna politiken kan ju låta upplyftande men då måste politiken i övrigt hänga samman. Som framgår av den praktiska politiken saknas ett gemensamt oppositionsalternativ MOT jobbskatteavdraget för tillfället. Således kommer det att säkerligen att genomföras i någon form och alliansen även om de är i minoritet. Det krävs då en majoritet mot om det inte ska bli av.

När det också kommer signaler om att S inte kommer att riva upp detta vid en ev valseger eller återställa tidigare nivåer så har ju inte MP mycket att sätta emot från sin vänsterposition ens om de går ihop med V. Frågan ställer sig att S taktiskt i första hand kräver en rödgrön valseger innan de ens diskuterar frågan och andra frågor. Det är bara det att någon gemensam uppläggning inte finns längre mellan tidigare samarbetspartierna i rödgrönt inför valrörelsen.

Som någon sa kan heller inte MP kan räkna med att komma överens med S om inte V får vara med och leka. S är inte bara "vågmästare" i denna fråga utan också i andra frågor och sedan är det valet som gäller och inte opinionsmätningar. En tydlig indikation att det gäller inte att vara bäst på träning utan i matcher det är då resultaten räknas.

Frågan är om inte jobbskatteavdraget när det syns i plånboken är något de som får det behåller eller tror man på "frivillig skatteåterbetalning" eller frivilligt betalande av extra avgift till skolan och sjukvården om så skulle ske? Inte jag!

Inga kommentarer: