< div id=”header ”>< / div>

söndag 14 juli 2013

Vilse i pannkakan - konsumera dig frisk!

Läser Birger Schlaug om det här med att vara utshoppad. Men vi behöver ju saker , skaffa nytt, fräscha upp, köpa till, träffa likasinnade på shoppingturen? Vad som utmärker när man väl är på shoppingtur i någon prylsalong är bristen att fråga någon: var är den varan, finns det tips och råd utan det är de som packar upp och så får man själv söka ungefär som med blåbär och svamp i skogen efter sina fynd. Sedan oftast kö i kassan där varor staplas upp och en stressad kassörska sitter och säger HEJ.

Handels sägs vara det i förbund i LO som går bäst i anslutningsgrad  och vi är nog många som jämt står vid kassan och säger : öppna en kassa till eller varför finns det ingen att fråga och varför är alltid vissa annonserade varor slut s.k. lockvaror. Ja inte är det akademiker och tjänstemän vi ser i butikerna utan fotfolket som syns när vi shoppar som är tillgängliga. Men de verkar för få: Vi vill se mer service om vi ska handla smart men de finns ju oftast inte. Är de så dyra att anställa eller ge staten för låga lönebidrag eller vad?

Om du blir krasslig ja när jag fick problem med knät. Ringde ett nummer nej du ska ringa sjukgymnasten inte den listade vårdcentralen. Hos sjukgymnasten hänvisad till något ortopedtekniskt, apoteket och recept på Friskis&Svettis. Nej ingen läkare nånstans. Tog blodtrycket som låg högt på apoteket ringde min listade vårdcentral. Ja vi har gratis blodtrycksmätning varje dag mellan tre och fyra. Ingen läkare inblandad.

Konstaterar att alla frågar mig vad säger läkaren men jag får ju fan ingen läkare utan allt annat krafs att ombesörja mina skavanker eller vad man nu kallar egenvård. Läkare är tydligen inget jag ska träffa men tydligen alla yrkesgrupper jag möter på: nej jag är ingen läkare, vad säger läkaren och du får väl fråga läkaren. Vilken jävla läkare han/hon finns ju inte.

Om jag nu som konsument och utshoppad är aktiv att ha drällandes i handeln att köpa på mig och som flackandes i vårdkedjan hit och dit undrar jag om jag inte kan avstå hela skiten? Men för fan släng din gamla skit,spara inget - släng ,köp nytt, bli lycklig för fan deppa inte ihop. Knä och blodtryck bit ihop ta på dig stödstrumporna, jaga runt på gymmet, ta ut dina specialskor, sänk ditt blodtryck men för fan undvik att konsultera läkare annars ser vårdsystemet till att du undviker det.

Inga kommentarer: