< div id=”header ”>< / div>

onsdag 31 juli 2013

Utnyttja solen bättre inte bara för att bli bruna

Jo solen flödar i sommar men hur tar vi vara på el och energin medan vi är "improduktiva"....ja ledighetsperioden juni, juli, augusti ska ägnas åt nöjen, avkoppling, rekreation och semestrar. Inte produktionsutnyttjande....ja den går väl på sparlåga ändå....SNF är på hugget iaf och kräver lite handling...

Problemet är vår övertro på alla andra energikällor som gör att solen kommer långt ner, samt vår oförmåga att ta tillvara på solen när den är som bäst för då ska vi vara LEDIGA och själva lapa sol....kärnkraften som politikerna har väldigt svårt att avveckla får fortsätta för den är väl fossilfri och KLIMATHOTET anses ju vara det största hotet. Men ändå....SNF:s engagemang är ändå värt att beaktas..

  • Anta en handlingsplan för hur solenergi ska utvecklas i Sverige.
  • Sätt ett planeringsmål på minst 4 TWh solel till 2030 – idag produceras cirka 0,019 TWh
  • Inför nettodebitering på årsbasis – Det innebär att den som producerar sin egen solel på taket ska man kunna mata in den i elsystemet när solen lyser. Elbolaget ska sedan räknar ihop hur mycket el som solcellsinnehavaren både producerat och förbrukat under hela året. Då får den som investerat i solel förutom miljönyttan också tydlig ekonomisk nytta av sina solceller.
  • Öka och förläng det investeringsstödet till solceller som nu finns. Det är ett sätt att både uppmuntra och visa vad politikerna vill
  • Använd offentlig upphandling för att installera solenergi på offentliga byggnader. Det sker ibland, men kan göras mycket oftare!

Inga kommentarer: