< div id=”header ”>< / div>

tisdag 2 juli 2013

Miljöpartiet ÄR ett vänsterparti med bra chefer!

MP:s båda språkrör
Jo miljöpartiet ÄR ett vänsterparti. Moderaterna har rätt. Mp har förskjutit sin position succesivt vänsterut i många år. Dels genom samarbeten som mest speglas av 1994-års val då MP återvände till riksdagen och både S och V gjorde bra val. Sedan i opposition sedan 2006 då det varit väldigt mild kritik mot S men ganska hård kritik mot alliansen. Det befäster vänstersitsen. Varför hyckla om det?

Kampen om vågmästarposition och om platsen som tredje parti förs nu mellan maskrosor och blåsippor.MP har själva med anledning av SD:s profilfråga blivit en motpol till SD (tillsammans med V) i migrationsfrågan.

Frågan är om MP har något att vinna på att profilera sig i skolpolitiken för det är först sedan Gustav Fridolin tagit hand om den som MP förknippas med skolfrågorna. Han försitter inte ett tillfälle att ta upp skolfrågan och i synnerhet lärarnas situation när tillfälle ges. Verkar lite att att tala i egen sak och att MP innehåller en hel del skolfolk i sin politikerkrets. Men men - skolan är viktig men ingen profilfråga för MP direkt om man ska vinna nya väljare!

Vad gäller Åsa Romson och Gustav Fridolin är de jätteduktiga språkrör. De utstrålar kompetens, skicklighet och karisma. De skulle säkert utan problem kunna samarbeta i med en S-regering men skulle tro att det skulle uppstå spänningar om S väljer att ta med V eller FP i ett sånt samarbete. Något utrymme för samarbete med alliansen ser jag inte idag då positionerna verkar väldigt låsta.

Inga kommentarer: