< div id=”header ”>< / div>

måndag 1 juli 2013

Jokern SD kan bli Stefan Löfvens möjliggörare som regeringsbildare!

Jimmie Åkesson (SD)
Var fjärde väljare enligt en Novusundersökning vill se SD ingå i en svensk regering ja iaf samarbeta med den. I SD:s favoritfråga flyktingmottagningen har de rika kommunerna minst flyktingmottagande.Företrädesvis moderatstyrda och i Stockholmstrakten. Möjligtvis är alliansen inte lika starka där heller utan M helt dominerande.

Vad jag hänger upp mig mest på är att oberoende om SD inför "nolltolerans" mot rasism och främlingsfientlighet tillhör de det partiet som är mest för kärnkraft. Men det berör i dagsläget endast ett fåtal kommuner så det kan man vara för så länge det bara handlar om två hål i väggen.

Det som kan bli intressant i nästa val är om inte taktiken att försöka stoppa SD:s inflytande tar överhanden och att t.o.m. SD i ett visst läge kan tänka sig släppa fram en S-regering i ett visst läge om de själva får "vågmästarrollen". Då ger det bryderier för suktande V och MP att om de inte får igenom sina krav så kan alliansen sitta kvar. Dessutom är ju rätt till heltid gemensam för alla och det kan väl S och SD driva igenom?.

Oftast räknas att S+MP är större än alliansen men räkna S+SD så kan det vara så i någon annan opinionsundersökning bli samma sak. Båda är väl lika mycket för kärnkraft. Båda ingår inte i någon uppgörelse om arbetskraftsinvandring och flyktingpolitik. Möjligtvis är det i realpolitiken SD ska ses och inte om de bjuder in mörkergrupper till sina arrangemang. Sånt skiter väljarna i på valdagen när de frågar sig vilken regering ska leda landet och Stefan Löfven är redan favorit att ta över och han kan få oväntad hjälp med den saken....av SD.

Inga kommentarer: