< div id=”header ”>< / div>

tisdag 21 maj 2013

Tekniknördar och gröna khmerer något för lagompartierna att bita i!

Medan olika framsynta politiker talar om de NYA jobben eller de GRÖNA jobben finns en teknikutveckling som pågår om de GRÅ jobben. De som rationaliseras bort. De som med hjälp av datorisering, effektivisering och globalisering har fått jordbruket att minska kommer kontorsjobben att gå samma väg.Industrijobben är redan där.

Hej hopp i rosenknopp att satsa på en helvetes massa ledigheter, försäkringssystem från sjukdagar, akassa och pensionsrättigheter för folk som inte gör något när vi kan använda satsningar i teknik som är mer konsument, kundorienterat, individualiserat och anpassat och skräddarsytt.

Motpolen då till ett tillväxtsamhälle lär vara de gröna khmererna  som driver en isolationslinje från EU där vi drar ner på våra materiella krav, inför en medborgarlön där vi solidariskt garanterar grundtryggheten, skapar ett icke-våldsförsvar, skapar vår egen lycka i mindre enheter och där vinst i välfärd är ett fult begrepp.

Om nu partierna i gemen ligger på någon slags mellanlinje att lagom är bäst för att garantera jobb och välfärd så behövs en lagom tillväxt som förenar miljö och olika hållbarheter. Sedan har vi snedrekryteringen hos partierna. Ja vilka ska sitta som knapptryckare? I miljöpartiet finns de högutbildade och där går partisekreteraren Anders Wallner ut och fingrar i syltburken om att mångfalden bör förstärkas av icke högutbildade (läs nya grupper av invandrare som inte är superskolade i det svenska samhället från grunden).

Andra partier talar om att stärka det underrepresenterade könet, föryngring och det gamla vanliga för att vi ska få mer streamade partier som ser likadana ut. snart kan ingen skilja dem åt då de är siamesiska tvillingar i sina laguppställningar. Nej jag tycker motsättningen mellan de teknikoptimistiska jag beskrivit ovan som omdanar hela vårt tänkande och livsstil och de mulleanpassade gröna khmererna känns roligast. De andra välanpassade alla ska vara lika alla fjantarna otydliga som fan ger jag inget för. Ha en trevlig kongress MP men ni är inte stigfinnare längre möjligtvis systemanpassare.

Inga kommentarer: