< div id=”header ”>< / div>

onsdag 22 maj 2013

MP bör göra rådslag och ha en medlemsomröstning kring vinster i välfärden!

Privatisera inte säger vänstern för då uppstår det vinst och det är fult om den inte återinvesteras. Jag tänker då på det mest självklara som finns enligt Maslows behovstrappa. Mat, vatten och luft kan ju då inte bli en handelsvara som man tjänar pengar på. Stopp där nu handlar det väl om välfärden?

Ja vad gör välfärds-sektorn? De använder väl sig mest av det  andra steget i sin motivationsuppbyggnad att hävda sig? De ska ju ta hand om det som kallas trygghet att vi mår bra, att vi fungerar, att det flyter? Jamen gör inte väktare det, de privata vaktbolagen när polisen måste sköta annat? Annars finns det väl övervakningssystem inom vården och omsorgen, SOS alarm, ambulanser som hanteras av privata bolag...ja vad är det som inte ska få gå med vinst?

Jag vet inte om avsättning i pensionsfonder som sedan månglas ut via aktiemarknaden ska förbjudas men det blir ju kontentan av att förbjuda vinster i välfärden. Hur mycket flyter inte ut där i avsättningar som sedan placeras i vinstrika kapitalistiska företag som riskkapital? Ska inte det återinvesteras i vår välfärd istället?

Kommer osökt in på MP:s kongress där jag närvarat ett antal ggr dock inte på denna sina strecket 2000-talet. Läser krönika Maria Wetterstrands krönika att uppleva en sak på plats och en sak i media. Ska jag nu utgå från media ja både bloggosfären och gammelmedia så är den springande punkten vinster i välfärden.

Om inte MP tar upp denna fråga och rättar in sig i vänstersvängen betraktas det som svek av vänsterfalangen i MP. När det gäller känslomässiga, kontroversiella och svåra frågeställningar inom MP som kan vara förlamande för partiet finns ju annat att ta till än hårdbevakade massmedialt fokuserade kongresser eller delegation till partistyrelse och riksdagsgruppen. Det är rådslag, medlemsomröstningar, ja helt enkelt att göra process av frågan än att låta tillfället ta tjuven och göra folk förbannade om tillfälligheter som kan uppstå på en kongress som ska avhandlas några dagar och där eftermälet mals en vecka surt efteråt, analyseras och någon blir offer (läs Omar Mustafa inom S)

Inga kommentarer: