< div id=”header ”>< / div>

fredag 24 maj 2013

En grön metallare talar ut om kortare arbetstid!

Möljligtvis var jag lite raljerande i ett tidigare blogginlägg eller uppfattas som det när jag menade att jag kan DUBBLA min tid bara det är inom GRÖNA JOBB. Men jag tror nämligen INTE på en GENERELLT KORTARE LAGSTADGAD ARBETSTID......Jag har verkat fackligt i Metall det är konkurrensutsatt sektor. Idag är det lika konkurrensutsatt inom offentliga sektorn.

f.d barnlediga språkrör
Jag tror på avtal och att skydda vissa grupper i form av ett koppel med olika typer av ledigheter. Men att forma Sverige att korta arbetstiden "att dela på jobben" idag är befängt. Varför har isf ingen delat något jobb med MIG sedan 1987 då jag var fast anställd? Ja det handlar om mig EN enda person? Jag skojar inte...VEM vill dela jobb med mig? Hälften var? Nej det ska funka på en arbetsplats och det verkar som miljöpartister ibland inte vet hur det funkar om de själva inte är fackligt aktiva.

Jag ser det lite som Mats Knutson i sin krönika skrivningar till inte förpliktande särskilt som vi är ett land som har internationellt utbyte. Jag skulle hellre jobba vidare på medborgarlön/basinkomst-modeller som naturligtvis behöver utredas, testas, prövas innan man hittar former. Precis samma sak med kortare arbetstid. På frivillig väg avtalsvägen testa, pröva ge erfarenheter hur det funkar eller inte funkar.

I skrivande stund vet jag inte hur kongressen beslutar men ska MP ha en käpphäst att byta med i regeringsförhandlingar hade jag nog valt att lägga denna lagstiftningen under lägre prioritet. Själv hade jag valt kärnkraften som huvudfråga i en regeringsförhandling. Men som man säger det är en helt annan sak. Jag har ju bara tillhört Metall samma som Stefan Löfven och Jonas Sjöstedt men är inte röd utan grön eller en annan blandning?.Läs även hållbarhetsbloggen här för mer detaljer i kongressdebatten kring detta.

Inga kommentarer: