< div id=”header ”>< / div>

fredag 12 april 2013

Sverige ställer om!

Ja politik vad är det om inte omställning från klimatkris, energikris, miljökris och ekonomisk kris? Vi har något vi kallar peakoil som påverkar förr eller senare. Inte minst har det effekter hur vi använder oljan som smörjmedel för vår livsstil och vårt sätt att leva.

På nära hålll ser jag att man försöker bygga upp socialt företagande här i min kommun då allt fler hamnat i utanförskap. Är dock skeptisk att just detta kommer att vara framtidens lösning men erfarenhet kan tas tillvara för att hitta andra bra modeller som tar tillvara de som vill arbeta med småskaligt företagande i kooperativ form.
Wall Street

Det kommer också konstiga signaler från miljöpartiet som anpassar sig ändrar i sina egna förslag och framför allt försvårar för rödgröna uppgörelser vad gäller företagarbeskattning och arbetsgivaravgifter.

Själv anser jag att det är viktigt att vi får partier och politiker som sätter klara gränser och ramar för hur det ska se ut och inte bara agerar som konjunkturbarometrar för att opnionsmätningar pekar åt det ena eller andra hållet. Det gäller att vara konsekvent men ändå kunna samarbeta åt alla håll för att finna att det går i den riktning partiet stakat ut men ändå med fotfäste i dagens verklighet.

Det är inte lätt för partier och politiker men det är ändå instrument vi hur lätt som helst kan klicka bort på valdagen och ändra förutsättningar för. Vi har en orolig finansmarknad som ställer om för politikerna och vanligt folk. Under tiden går banker och storkapital fria då de kan flytta sig dit marknaden är luckrativast.

Inga kommentarer: