< div id=”header ”>< / div>

lördag 20 april 2013

Svensson hur är det ställt -tar du din grogg på altanen nu och njuter?

Ja så var det det här med att lägga sig i saker som mannen som fick nog av att det är de som utger sig från att vara dövstumma agerade och fick på tafsen. Naiva människor skänker till organiserade tiggare men gör inget åt tiggeriet. Funderar på vad detta ger för intryck på yngre människor som växer upp? Jaha okey bra sätt att dra in stålar? 

Sen har vi det här med bestraffnings-LOB när polisen vill visa sin makt och använder en lagstiftning som är avsedd för annat. Är du tillräckligt obstinat, stöddig och kanske bara tagit någon öl eller glas vin åker du in. Är du tillräckligt känd åker du på våldsamt motstånd också om du sätter dig i motvärn. Nej jag och poliser är inte de bästa vänner men i förebyggande syfte undviker jag alkohol också för då har de alla rättigheter på sin sida.

Det låter som triviala händelser ovan men 

1) det visar sig i det tysta trender när tiggare accepteras som pittoreska vardagliga inslag som byter om varandra, några turnear på annat sätt organiserat och använder luckrativare metoder andra mer krävande som att vara nöjda med det lilla och utger sig inte att vara bättre än de redan är.

2) polisen är inte de där trevliga respekterade som man kände en gång i tiden utan har blivit tuffare mot sin omgivning, vill rensa upp och talar om prioriteringar om man ringer SOS. En LOB skickas alltid vidare till en socialenhet och vidare ärenden får handläggas där och finns du redan där kan du få ett helvete.

Inga kommentarer: