< div id=”header ”>< / div>

söndag 7 april 2013

Nej återställare inom MP det var inte bättre förr!

Läser POLITIKFAKTAS granskning här om det var bättre förr när MP hade inflytande i samarbete med S och V.  Med reservation att denna granskning drivs av allianstrogna tycker jag ändå att jag vill ge det utrymme för att hålla igång debatten. Främst för dem som är "återställare"och som talar om att de gjort upp med S om 15 regeringsbudgetar med mera.

Påstående

Miljöpartiet har den bästa politiken för miljön.

Fakta

Påståendet är fel. Det kan verka ironiskt men om man tittar krasst på fakta och siffror så har miljön försämrats under de år som Miljöpartiet haft makt och möjlighet att förbättra miljön. Efter riksdagsvalet 1998 så kom nämligen S-regeringen överens med Vänsterpartiet och Miljöpartiet att samarbeta på fem områden: ekonomi, sysselsättning, rättvis fördelning, jämställdhet och miljö.

Ett exempel på försämringarna av miljön är att Vattenfalls elproduktion baserad på fossila bränslen ökade under perioden 1999-2006 från 1 procent till 45 procent. Just under samma period som Miljöpartiet hade möjlighet att påverka miljöfrågorna på regeringsnivå.
S-regeringen tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet lämnade alltså efter sig – inte bara Europas smutsigaste och bensintörstigaste bilpark – utan också ett av Europas mest miljövidriga och utskällda energibolag

Faktalänkar

Vattenfalls Årsredovisningar 1998-2011

1 kommentar:

Ringborgs blogg sa...

Hittade denna blogg som är en slags bemötande på min blogg idag: Jag anger ju tydligt i bloggen vad källorna kommer från, och denna blogg där man inte kan kommentera eller anger vad man refererar till visar vilken desperation som råder inom MP.Det är antaganden också något slags löfte att nu blir det annat av med rödgrönt utan att partierna GEMENSAMT visat sina kort om de vill bilda regering och under vilka förutsättningar. Men bloggen är historik 1998-2006. Således ingen kritik efter detta men då satt ju MP i ren oppposition och S också...och V.

http://matsleonard.mpbloggar.se/2013/04/07/hardare-miljostyrning-av-vattenfall/