< div id=”header ”>< / div>

onsdag 6 mars 2013

Tur att vi är olika men ingen klarar av att lösa arbetslösheten!

Välfärdens Grupp 8
En ny form av " Välfärdens Grupp 8" som byggde på uppror mot gubbfacken har funnit en ny infallsvinkel. Företagandet och LO:s motstånd mot vinster.I kontrast har Jan Björklund aviserat skärpta regler mot friskolor där vinst blivit huvudsyftet.

Om nu vård, omsorg och skola ska lämnas över till olika typ av aktörer är det viktigt att ägandet såväl som vinsten kanske inte är huvudsyftet utan ökad valfrihet och ett breddat utbud. En företagare vill äga och driva samt ha en förtjänst av detta. En del tar ut det i lön och andra ser det som att ha en vinst att disponera.

För ett fack är det att få trygga anställningar med fackliga villkor som bygger på kollektivavtal. För politiker att ha ramar som är hanterbara för deras egen planering som bygger på att de ingår en helhet där alla kan ha rätt till utbudet. Det kan uppstå skillnader i hur mycket som ska regleras men i princip behöver t.ex. simhallen som är kommunal inte ha en kommunanställd i caféterian som driver det.

Vad gäller arbetslösheten som politiker krigar röster om anser jag att de bluffar när de säger sig lösa den. Varför skulle ansvariga kommunpolitiker med ansvar för 4000 kommunanställda ta ansvar för mer än det revir de har koll på som arbetsgivare. De olika roller som finns blir allt mer uppenbara i samhället att varje grupp tänker på sitt eget intresse oavsett om det är grupp8-företagare, LO-fack eller kommunpolitiker. Men det är väl bra att vi tillhör olika då uppstår det debatt och diskussion.

Inga kommentarer: