< div id=”header ”>< / div>

måndag 25 mars 2013

Systemets fångar är vi allihop de som är inne och vi som är utanför!

Framtidskommissionen sug på det lite längre tänkande med annat perspektiv än Anna-Karin Hatts angrepp på MP om "klimatnationalism" eller Åsa Lindeborg att en röst på MP är en röst på Billström. Ja i valet var den som var tveksam en röst på miljön ett givet kort att välja MP enligt tv-reklamen.

Jag märker mig se en hårdnande ton i dagspolitiken med mycket dagsländeutspel och häromdagen fick ju en mordhotande ordföring från Ung Vänster lämna sitt uppdrag då han ville avrätta Billström.

Om nu dagspolitikens retorik tar över framtidsfrågorna och dess långsiktigthet var hamnar vi då? När en miljöpartist tyckte jag såg orakad ut på en bild jag lade ut på fb har partiet anammat samma syn på hur Nixon förlorade presidentämbetet i USA en gång? Någon idé att diskutera vidare då när en BILD avgör det fortsatta budskapet? "Skäggen" är ju utrensade sedan ett bra tag ur miljöpartiet.

När ska vi diskutera framtidsfrågor? Ska vi tro centern är det att vara liberal lite grönare, decentralistisk och social. Ja etiketter kan vi klistra på olika människor och partier men vilka tar upp de egentliga framtidsfrågorna? Ett partis överlevnad i det rådande politiska systemet avgör inte detta.

När alla partier eller åsiktskrönikörer sitter fastlåsta inom systemet kan vi samtidigt läsa om "småsparare" på Cypern som antagligen sluta lita på sitt eget system och vad händer härnäst?

I Sverige kan vi protestera genom att inte rösta alltså bojkotta val, att inte ha pengar kvar i bankerna utan ta ut dem direkt, att inte köpa tidningar som bara blir pappersavfall. Varför ska ett alternativ finnas inom systemet? Nej det är så att systemets fångar som underhåller varandra och det är så att VI alla är samma skrot och korn! Livnära sig på att andra ska konsumera budskap och inom ramen för vad som kan sägas i ett ruttet system som gynnar karriärister, betalda krönikörer och politiker. Men där flertalet omges av en annan vardag med oro inför framtiden men fullt sjå med att dagen ska fungera.

Systemets fångar finns i mindre skala inom fas 3 eller jobb- och utvecklingsgarantin som det så fint heter och ett citat ur DN avslutar jag detta blogginlägg för stunden.

"– Miniminivån varierar beroende på konjunktur, men över tid sätts den allt högre. Vilket ger en vink om att arbetslösheten generellt ökar genom historien, säger Roland Paulsen.
Han menar att problemet med alla sorters sysselsättningsprogram – även den tidigare socialdemokratiska regeringens ”plusjobb” – är balansen mellan att tvinga människor till komplett meningslösa sysslor och att ge dem uppgifter som konkurrerar ut ”riktiga” jobb.
– Trots att det är betydligt billigare att bara ge människor pengar i handen, vill man oavsett partifärg ha kvar dessa omöjliga program. Tydligare än så blir inte arbetsideologin, säger Roland Paulsen."

Inga kommentarer: