< div id=”header ”>< / div>

onsdag 20 mars 2013

Sanningsprofet på läktaren har sett en bostadspolitisk lokaldebatt!

Bostadspolitiskt lokaldebatt i kommunfullmäktige i Varberg och vad gav det för signal? Att politikerna löser "krisen" med ett alltmer segregerat boende, mer av billiga och anpassade hyresrätter och en annan massa saker som folk vill höra från en talarstol ?

Som mediantänkande av vad i stort sett alla politiker tycker och tänker i Varberg är ju KD-politikern Lilith Svensson med ett  inlägg i bostadsdebatten utmärkt. Örongodis! Det täcker in det mesta.

Då det finns ROT-avdrag som ska stimulera men som kanske inte sänker priserna i Sverige så mycket,utan kanske har en prishöjande effekt då svenska byggvaror kostar hälften i Tyskland? Vi har ett behov av att hålla nere att det  byggs hyresrätter framförallt billiga då det skulle skapa marknad för icke-lönsamma medborgare som kan befolka kommunen. Bättre att bo hos föräldrarna tills man vet att barnen får stabil ekonomi. Gamla bör hållas hemma så länge som möjligt och inte belasta dyr institutionsvård!

Vad säger att en västvärld i kris  där Sverige i nuläget stabilt men extremt omvärldsberoende vill bekosta bostadsmarknaden genom ytterligare subventioner av olika slag när arbetsmarknaden är svajig? Inte ens Stefan Löfven kan avslöja hur reformutrymmet framöver mer än att "vanliga löntagare inte ska drabbas".

Att fler i jobb generar mer självförsörjande tycker säkert alla men idag byggs ju hela arbetsmarknaden upp på allehanda subventionerande anställningar, studier där vi inte vet om de leder till långsiktiga anställningar, pysselsysselsättningar i väntan på, skoltrötta elever som i stort sett tvingas läsa för det krävs yrkeskompetens för att bli anställd.

Sedan har vi hela ledighetsektorn upp till det: sjukskrivna, lediga av olika slag typ föräldraledigheter, semestrar, arbetslösa, pensionärer och allt annat som snurrar omkring med en uppgift. De är konsumenter av tjänster och produkter. De generar jobb hos andra. De ska ju också bo och i snurrevärldens transferingshjul och omlopp är det där politiker är mest och petar. Good luck men det ser inte ljust ut just nu nånstans i synnerhet som det är ganska kärvt mellan de privata hyresvärdarna och hyresgästföreningen i Varberg!

Inga kommentarer: