< div id=”header ”>< / div>

torsdag 28 mars 2013

Påskbetraktelser skärtorsdagen!

Regeringen har hamnat i ett krisläge och rödgrönt har Novus egen majoritet om det vore val idag. Dock driver de enskilda partierna i oppositionen sina frågor. MP har profilerat som lärarparti och det finns fog för att lärarnas arbetsmiljö förbättras redan nu och inte blir ett politiskt slagträ i valet. Ja det var påsksmällen jag ville leverera nu inför påsken.

Det är mycket i påsk nu och om vi nu inte alla "firar" Jesu lidande så finns ändå en folktro om påskärringar här som är intressant. Även om vi idag ser det som ett humoristiskt inslag har det i forna tider varit något skrämmande. Min farmor berättade en gång när hon och en vännina i Värmland på slutet av 1800-talet klädde ut sig till påskkäring att en dansk drog fram bössan och skulle skjuta dem för det var "hin" som hade sänt ut dem.

Idag omgevs vi av mucket hjärnspöken, tron på gfakta, tron på opinionsmätningar men vi kanske saknar tro på oss själva. Inte minst alla dem i påsk som saknar någon anhörig, mening med tillvaron eller rent ut sagt har svårt med spriten. Därför är det bra allting som ändå kan skapa gemenskap och främlingsfientliugheten syns väl mest nu när alla drar till sitt eller ska hälsa på någon. Glad Påsk!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ve este video, espero que gostes!

Video: RINGBORGS BLOGG