< div id=”header ”>< / div>

måndag 18 februari 2013

One night stand med MP som kan bli kungamakare!

MP i en "vågmästarposition" i en av många mätningar och där man går framåt en önskeroll om det inte varit för att miljöpartiet så här tidigt stänger för alliansen vars agenda inför valet inte verkar helt klar. De som sett MP göra upp i flykting. och arbetskraftsinvandringspolitiken måste också fått skrämselhicka. Det var bara ett "one night stand" med uppgörelsen. Ett engångsligg som gör att MP inte verkar pålitiliga.

MP hart tidigare uteslutit en lokal ledamot som just motsatt sig att när man samarbetat rödgrönt direkt övergå till samarbete med alliansen och obstruerat politiskt. På andra platser fungerar det som i Region Halland och Skåne att samarbeta i alliansen och också lokalt i Halmstad där man efter en valrörelse och där man suttit i arbetsgrupper med rödgrönt i minoritet tvärvände efter valet och accepterade en femklöver bara man fick strategiska poster.

Det finns andra ställen där rödgrönt fungerar fullt ut som storstäderna Göteborg och Malmö kan nämna Borås också där ytterligare ett parti berikar samt i minoritet i Västra Götaland. Man kan som Svd/Sifo gjort laborera med olika kombinationer där MP är med i regering men och ge analys på det. Det finns också en fråga man bör ställa var tar den gröna politiken vägen eller är syftet enbart att mota bort SD?

Jag känner till många fall där man genom S och Alliansen helst inte vill ha med MP att göra inte minst vad gäller omställningen till "grön ekonomi" där det kommer att skära sig rejält för tillväxtförespråkare och lågenergisamhälleanhängare. En växande fråga är vad vi får för förutsättningar för framtida pensionärer där många riskerar låga pensinoner och hamna i skuldfällan där MP har en svag ställning.

När nydanade politiker efter Wetterstranderan så snabbt drömmer om topp-poster och att glida omkring i maktens boningar i Stockholm lyser det säkert i ögonen på de som gått den snabba vägen. Bara uppåt för MP i valen och inga motgångar typ centern eller vänsterpartiet. Men var finns den lokala basen för det mesta av MP idag styrs från Stockholm och media där var tog landsorten vägen och medlemmarna?

Inga kommentarer: