< div id=”header ”>< / div>

måndag 18 februari 2013

Depressioner och psykisk ohälsa ökar gladast verkar de vara i fas 3?

Depression är på väg att bli den vanligaste folksjukdomen 2030. Psykisk ohälsa är vanligaste orsaken till sjukskrivningar. Det är väl i stort sett bara i fas 3 de flesta är nöjda och känner lite meningsfullhet om man ska tro Arbetsförmedlingen. Lite taskig ersättning bara. Läs här.

När jag läser detta som POLITIKERFAKTA granskat och läser det som ARBETSFÖRMEDLINGEN GJORT konstaterar jag att vi är många som ratats av AF och lämnats över till kommunala "arbetscoacher" och går på gratisersättningar utan vidare meningsfull utveckling att kunna gå vidare och satta under kommunens "beskydd".

Där kan man bli deprimerad och gå med psykisk ohälsa på grund av vantrivsel. I synnerhet som det saknas handlingsplaner med tidsperspektiv, ordentlig uppföljning och handläggare som har kontinuitet i uppföljningen. Dessvärre också förståelse för en ibland social situation som kan vara påfrestande.

"Påstående

Fas 3 är meningslöst slavarbete. En majoritet av de som har fas 3 är missnöjda. Ersättningen är för dålig.

Fakta

Alla påståendena är fel. Den enda undersökningen som finns om förhållanden kring fas 3 är den som Arbetsförmedlingen gjort. Den är helt korrekt utförd med 1000 personer och har en svarsfrekvens på 70 procent. Undersökningen visar den motsatta bilden av den som framställs i press och media"

2 kommentarer:

Anna-Maria Eriksson sa...

Intressant. Jag ska läsa den rapporten, eftersom jag själv undersöker samma sak för tillfället. Eller, nästan i alla fall.

Roger Nyman sa...

"Saknas handlingsplaner med tidsperspektiv". Usch. Låter inte bra.