< div id=”header ”>< / div>

tisdag 12 februari 2013

Miljöpartiets prioriteringar gentemot bloggosfären!

Jag gjorde en värdemätare hur MP når ut på bloggosfären utifrån sin hemsida. Jag utgår från det partiet tycker är de fyra viktigaste prioriteringsområdena. Det är inte mina privata prioriteringar men vill ändå ge en bild hur viktiga områden ses ur en bloggares perspektiv.

1.Klimat.

Klimatförändringarna är inte ett problem som du ska lösa själv. Vårt recept för att bota Sveriges klimatoro är politik. Vi kallar det klimatterapi.

2Migration och lika rätt.

Miljöpartiet vill ha en värld utan gränser där alla har möjlighet att flytta, men ingen tvingas fly. Idag är vi långt ifrån den verkligheten. Människor tvingas fly undan krig, svält och naturkatastrofer.

3Nya jobb.

Många av de nya jobben växer fram i små och medelstora företag. Detta trots att skatter och regler ofta missgynnar de växande företagen. Bättre villkor för Sveriges företagare skapar nya jobb och växande företag.

4Skola och utbildning.

Sverige behöver en ny skolpolitik. En politik som ger lärarna tid att möta varje elev. Skolan behöver mer resurser, arbetsro och läraryrket måste värderas som ett av samhällets viktigaste.

Baserat på vad Politometern bloggar mest om är frekvensen så här bland ovan: 1) Skolan där alla partier vill vara med i diskussionen Sökordet skola(n) ger mer träffar och S och FP samt MP till de mest markerade.

Nya jobb är nr 2 i frekvensbloggande och S och M som de mest markerade. Specificerar jag det till gröna jobb däremot är MP klart profilerat men nämner det inte lika ofta som nya jobb.

Nr 3 är klimat vilket miljöpartister bloggar om oftast och faktiskt aningen mer än nya jobb. Intressant kan vara att V och C är de som bloggar näst mest om klimat.

Nr 4 är det svåra ordet och området migration som inte speciellt många bloggar om och där inte oväntat trojkan FP, C och MP verkar vilja blogga om men ingen hit i bloggosfären.
Om man ska ge något råd till MP som part är att a) klimatfrågan måste lyftas tydligare politiskt så andra vill vara med i debatten och diskussionen. Det framstår ofta som MP är ett besserwisserparti som alltid kommer att veta bäst vilket hämmar andra partiers deltagande ja kanske även det egna partiets anhängare som inte har doktorshatt..

b) Skolan är en viktig fråga och partiet befinner sig i gränslandet mellan S och FP. Det är en av de frågor som engagerar bloggare mest inte bara MP. Här bör man kunna vara kittet för samverkande uppgörelser som är till gagn för hur skolan utvecklas men man behöver inte här vara överdrivet magisterstyrande gentemot andra partier snarare medlande.

c) nya jobb kanske borde bytas ut mot gröna jobb då det mer speglar partiets profil på hemsidan.

d) migration verkar vara ett svårt ämne och inget som hetsar bloggare att nämnna direkt. Möjligtvis är vi för okunniga vad det innebär möjligen myndighetsstyrt och undviker ämnet om det finns roligare saker att blogga om.

Inga kommentarer: