< div id=”header ”>< / div>

måndag 10 december 2012

Opinionssiffror ska ses i trender och bas viktigt för partierna!

Inflationen i opinionssiffror är på grund av många mätningar ointressant att kommentera då dagsblaskorna förstorar upp varje händelse som inträffat och naturligtvis blir bara halva mätningsperioden med som gör allting osäkert. Förr var det gruppen osäkra väljare och soffan nu är det hela mätningar som ifrågasätts.

Bäst är ändå att följa SvenskOpinion som sammanställer en mängd mätningar och det går att följa en trend. När Peter Wolodarski gör en söndagskrönika i DN ser man ganska tydligt en trend på tio år bakåt vad som urspeglas.

Många har bara tidsperspektivet 2006. Då bytte vi regering och valet 2014 då ska det hända något NYTT. En ganska förenklad bild som odlas mest inom de politiska partierna i båda blocken. Sen "hoppas" båda blocken att SD inte får någon roll fast de är starkare än någonsin inte minst sedan de blivit legitimerat riksdagsparti med de möjligheter ett sånt för med sig.

Faktum är att de enda partierna som ramlat ur nuvarande riksdag i modern tid är Miljöpartiet och avsomnande Ny Demokrati. Alliansen som är i regeringsställning har säkert en plan av självbevarelsedrift som behåller rösterna så att de går till just alliansen. I annat fall är det som att lämna walkover till S att bilda regering inför valet 2014.

Intressant är också i vilka valkretsar kommande riksdagsledamöter kommer att finnas. S har inga problem med detta. Desto större problem har alliansen med skilda delar av den på vissa ställen där det är obalans just nu. MP har redan sina starka valkretsar i storstäderna och i vissa nyckelregioner men har på grund av flyktigheten i sin bas svårt med att besätta i mindre orter. SD och V betraktar jag som partier som fångar upp missnöjesröster men V kan ta ansvar om de vill men det finns ingen garanti för det överallt,

1 kommentar:

Unknown sa...

Citat "Lögn, förbannad lögn och statistik". Hm vem vad det som ut talade citatet?