< div id=”header ”>< / div>

lördag 1 december 2012

Om regional mångfald och mänskliga rättigheter!

Bryter MP:s politik mot de mänskliga rättigheterna ? Jo vissa hävdar detta. I så fall skulle väl SD bara ha obeservatörsstatus i riksdagen. Det bryts mot mänskliga rättigheter varje dag i Sverige frågan är hur vi upprätthåller dem.

Massor av människor hävdar inte sin rätt de orkar inte. De hörs inte och det är för krångligt. Framför allt är det ett etablissemang av besserwissrar som hela tiden syns och hörs som ska företräda någon slags opinionsbildarnas elit. Media och mediadrev styrt utifrån ett stockholmsperspektiv styr opinion såväl som partier.

Pratade häromdagen med en partikamrat som varit med ett tag. Det styrs från Stockholm och då tänkte han inte på media men jag tänkte på det. Hela jävla opinionsbildningen är utformade som allting utgår från Stockholm. Som halläning tycker jag att vi ska följa Katalonien och rösta om mer självstyre och ta bort en del skräp och ta fram vår egen särart.

En del i den särarten är att MP till skillnad från andra MP varit längst med att bilda koalition med alliansen och suttit med i majoritet i landsting och region. Jag har inte förstått det här riktigt med varför vi på andra nivåer ska vara rödgröna då MP på riks valde det inför valet 2010. Jo det ska finnas mångfald men tydligen inte i SKL och inte när det gäller att centraldirigeras från stockholmssynpunkten.

Självklart ska vi följa mänskliga rättigheter men ska inte dem följas överallt i synnerhet i ISRAEL som inte gillar mångfald. Palestina har sin mångfald att ha olikheter på Västbanken och Gaza med olika styren men då kallas det splittring.

1 kommentar:

Unknown sa...

Ba! Det finns inget folk som heter palistinier. Dem är araber flyktingar i arabiska länder. Med samma språk,kultur och religion. Att man sitter kvar i dessa "flykting läger" år ut och år in. Är att man få bidrag från FN. Och är dem bäst utbildade "flyktingar" i världen. Det finns bara en ända demokrati i mellanöstern och det är El Eretz Israel.
Shalom Ringborg