< div id=”header ”>< / div>

torsdag 20 december 2012

Kunskap är att vara uppmärksam när partierna ömsar skinn!

Gustav Fridolin är snart tillbaka som språkrör när reserverna vickat färdigt i MP. Jo de är duktiga allihop men det är ändå när ordinarie träder in som media och folk lyssnar på partiet. Om nu Åsa Romson är en urpräglad miljöpolitiker är Gustav MP:s "Björklund". En Bror Duktig som ska göra miljöpartiet till lärarpartiet.

I Varberg har vi nu haft omfattande demonstrationer kring just en skolomorganisation som handlar om lokalers optimala nyttjande, lärarnas involvering i detta och skollagens krav på bildning och kompetens.Utfallet av detta känner vi i dagsläget inte till men process pågår.

Budgeten är tagen i kommunen så det handlar inte om mer pengar. I budgeten satsades för övrigt på en ny skola Ankarskolan 168 miljoner så nog kommer det att investeras i skola alltid i Varberg. Nej frågan handlar främst om andra upptagningsområden där mindre, inga alls och förändringar kommer att ske.

I vår kommun anses också ligga hyfsat till dock inte bäst till när det gäller lärarlöner men ingen ko på isen direkt. Frågan är hur vi POLITISKT kan påverka. Barn- och utbildningsnämnden är den nämnd som handhar frågorna och där sitter inte en enda miljöpartist.

Jag ställer mig själv frågande hur det kan finnas en riksstrategi i MP dels att skolan ska vara ett av huvudspåren och dels varför lärare och lärarstudenter pekas ut som målgrupp för MP? Vår skolorganisaion sägs INTE ha med lärartätheten att göra men både elever och lärare berörs.

För att en politik ska fungera i praktiken behövs en klarare transparens vad det finns för strategier på riks inklusive alla kampanjer som ständigt är igång och vad som händer i den lokala opinionen på olika orter. Det verkar inte som åtminstone jag inte fattat finessen i detta men föräldrar och andra intresserade undrar säkert vad det är för dunder MP ska åstadkomma i nästa val 2014 som inte kan uppnås nu.

För övrigt anser jag att MP glömt kärnkraftsfrågan, förbehåller sig sval till basinkomst och grundtrygghet samt de som en gång bildade basen när partiet bildades. Öppna gärna nya dörrar men slå inte igen den för oss som en gång var med och startade partiet. Då blir man som centern ett parti som bara ömsar skinn när andra partier dominerar den upptagna mitten i svensk politik.

Inga kommentarer: