< div id=”header ”>< / div>

onsdag 19 december 2012

Betraktelser från kf och att det är skillnad på folk och politiker!




Mitt tredje kommunfullmäktige i rad (18/12) som inhoppare dominerades av demonstranter gällande en skolorganisation som pågår i Barn- och Utbildningsnämnden. Beslut tas 21 januari där.

Jag hade själv en motion om en cykelled tvärs över stan avsnitt Östra Vallgatan och som enda miljöpartist var jag uppe i talarstolen och talade varmt för det. Tyvärr var det inga mer än mig och ordföranden i ansvarig nämnd i talarstolen så jag funderar på nu i efterhand om det finns fler åsiktskillnader än moderater och miljöpartister när det gäller att bygga cykelvägar? Tydligen inte!

Läser om SD-riksdagsmannen Johnny Skalins vandring från arbetsförmögen till riksdagsman. Minns honom som ekonomisk-politisk talesperson vid något tillfälle. Men det är väl bra att veta hur karriärgångar kan se ut. Nu kan han öppna egen torgkiosk med tanke på den lön han har nu.

I de nedre regionerna där jag bor träffade jag på en som liksom mig arbetsprövat med att jobba gratis i våras och som nu hamnat på tolvstegsbehandling i tio veckor. Han ser det som ett MÅSTE att jobba gratis i en "arbetsprövning". Möjligen beroende på att han till skillnad från mig har en egen lägenhet och det är ju guld värt idag.

Förnekelsens sjukdom kom till hans räddning så han fick lite ombyte men inte helt borta från arbetsmarknadens gratis-sluss. I mitt fall bedöms jag som inte dricker vara otillräcklig för att stå till arbetsmarknadens förfogande idag. Det är skillnad på folk och folk. När jag drack var jag guld värd.

Inga kommentarer: