< div id=”header ”>< / div>

tisdag 11 december 2012

Ideologier inget för pragmatiska partier som vill ha makt!

Att S och M är SM i politik kan skönjas på en del ställen bl.a. Eslöv och ett antal till. De största partierna har i många kommuner ALLTID haft en blocköverskridande allians. De har ju ordföranden och vice ordföranden ihop och ofta återkommande arbetsutskott där de svetsas samman utifrån sina ståndpunkter.

Möjligen är det ovanligt att man öppet lägger upp ritningarna och fördelar poster tillsammans. Men jag skulle kunna tänka mig att såväl S som inte anser att V och MP "håller måttet" enligt gängse norm finns en frustration hos M att ha klängpartier som FP, C och KD på vissa ställen som inte tillför så mycket.

Politik är att ha ANSVAR och att HA MAKTEN och sen fördela den efter valresultat. SD sägs vara en "bov" i dramat att det skylls på dem. Men vad jag minns har det mer eller mindre förekommit alltid om det är två partier som har sina "revir" uppdelade och snabbt kunna komma till beslut.

När finanspolitiske taleskvinnan i S-partiet Magdalena Andersson sägs sakna "känsla" för ideologi är det möjligen att hon kan det elementära det hon ska utmana Borg på. Att inte sprätta med pengar i onödan. Att visa stramhet och fasthet och inte minst kunna ha pengar över till dem som vill sprätta. ex MP i klimatfrågan då S och M kanske inte är det man tänker på i rikspolitiken. Möjligen S och MP rättning mitten.

Jag förmodar att .vi inte kommer att se en upprepning av f.g.val med ALLA i blocken utan en lösare rödgrön  opposition, alliansen cementerad på riksnivå men splittrad i en del regioner och ett dominerande M i kommuner där de vill bli ännu mer dominerande. Ideologierna kommer att finnas men vill man ha MAKTEN ska man undvika det och istället säga att man vill avskaffa "läx-Rut" som värst, Det går hem hos media!

Inga kommentarer: